Anlık Bildirim

Google Play ve Appstore üzerinde yer alan uygulamaların %75’i Firefox OS'ta çalışabilecek


 Ocak 2013'te akıllı telefon piyasasında yerini alması beklenen Mozilla'nın HTML 5 tabanlı mobil işletim sistemi Firefox OS'un kullanıcılarına uygulama çeşitliliği konusunda ne kadar geniş bir yelpaze sunacağı merak konusu. 

Telefonica'nın ürün ve inovasyon direktörü 'Carlos Domingo' ile konuşan TechRadar sitesi, uygulamalar söz konusu olduğunda Firefox mobile'ın bu konuda gayet yeterli olduğunu kanıtlayan bazı sonuçları ortaya çıkardı. Domingo, araştırmalarının neticesinde Google Play ve Appstore üzerindeki uygulamaların %75'inin Firefox OS'a kolayca port edilebileceğini dile getirdi. Uygulamaların içerisinde yer alan HTML 5 kodlarının bu durumda etkili olduğunu da belirtti.
HTML 5 ve web tabanlı tabanlı uygulamaları sorunsuz bir şekilde destekleyen mobil işletim sistemi Firefox OS, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarla entegre bir şekilde geleceği de belirtildi. Kendi uygulama pazarını inşa etmeye başlayan Firefox OS, HTML 5 platformunun sunduğu kolay port yetenekleri sayesinde geliştiricilerin ilgisini oldukça çok çekecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4898 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve
3 etiket daha Android firefox os iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim