Anlık Bildirim

Bazı Windows Phone 8 oyunlarında RAM kısıtlaması ortaya çıktı


 Tango güncellemesiyle 256MB RAM desteğini Windows Phone 7.5 cihazlarına getiren Microsoft, bu desteği uygulamalara da getiremeyince 512MB üzerinde RAM gerektiren uygulamalar 256MB RAM barındıran cihazlarda çalışmamaya başlamıştı. Aynı konu WP8 sürümünde de gündeme geldi.

512MB RAM taşıyan HTC 8S modeline Guns 4 Fire oyununu kurmaya çalışanlar en az 1GB RAM gerektiği uyarısıyla karşılaştılar ve oyunu kuramadılar. Ancak bu uyarı uygulama mağazasında yoktu. Muhtemelen aynı sorun Lumia 620 modelinde de yaşanacak.

Microsoft'un işletim sistemini yaygınlaştırmasında orta seviye cihazlara büyük görev düşüyor. Ancak bu tür kısıtlamalar tüketici ilgisini sistemden uzaklaştırıyor.

Tango güncellemesinde gelen eleştirilerin benzerinin eğer aynı strateji devam ederse WP8 ekosisteminde de yaşanacağını daha önce belirtmiştik.

Ancak Microsoft'un buna kısa vadede bir çözüm bulması neredeyse imkansız. Bu bakımdan orta seviye WP8 cihaz alanların da bu kısıtlamalar konusunda dikkatli olması gerekiyor. Tüm üst seviye uygulamaların bundan etkilenmediği belirtiliyor. Ancak beklentisi yüksek olan kullanıcılar için hayal kırıklığı olacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim