Anlık Bildirim

Goodgame Studios oyun devlerinin arasına katılmayı hedefliyor

Mobil oyun sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmeler pek çok yeni firma tanımamıza ve bu firmaların kısa sürede devler ligine girmesine sebep oluyor. Alman Goodgame Studios da buna son örnek.

Mobil dünyada free-to-play mantığıyla oyun geliştiren Goodgame; Kai Wawrzinek, Christian Wawrzinek ve Fabian Ritter adlı üç doçent tarafından kurulmuş. Akademik dünyadan sıkılan üçlü 2009 yılında BioWare'den ayrılan doktorlar Ray Muzyka ve Greg Zeschuk ile birlikte Goodgame Studios firmasını kuruyor ve 500 bin Avro da fon desteği alıyorlar. 

Empire: Four Kingdoms ve Goodgame Empire gibi popüler oyunlara sahip olan Goodgame Studios geçen yıl 245 milyon kullanıcıya ulaştı. Gelirleri yüzde 90 artışla 202 milyon Avro'ya yükselten firma, çalışan sayısını da 700'den 1200'e çıkardı. 

Firma çalışanlarını oyunlara ve teknolojilere göre ekiplere bölmüş durumda. 10-15 kişilik bu ekipler oyunlardaki hatalar, güncellemeler gibi işlerle uğraşırken, bazı ekipler de Unreal Engine 4 oyun motoru üzerinde çalışıyor. 

Japonya ve Güney Kore'de ofis açan firma bu yıl 400 çalışanı daha bünyesine katmak istiyor. Ayrıca Asya'da daha etkili olmak isteyen firma Çinli sosyal ağ devleriyle işbirliğine başladı. Firma bu yıl King, Supercell, Glu Mobile gibi devlerle mücadele etmeyi istiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim