Anlık Bildirim

Google Play reklam veren uygulamaları arama listesinin başına taşıyacak

Google Play reklam veren uygulamaları arama listesinin başına taşıyacak
Kısa bir süre önce Google'un Youtube servisiyle aylık 1 milyar izleyiciye ulaştığı ancak hala kâr elde edemediği bu bağlantıda sizlere aktarmıştık. Görünen o ki Google kârını yükseltebilmek için farklı servislere yoğunlaşacak ve bu servislerden ilki Google Play.

Deneme aşamasındaki yeni reklam hizmeti Google Play hizmetindeki uygulamaları kapsıyor. Uygulamalar arama yaptıkları zaman en üst sırada reklam veren uygulamanın yer alacağı reklam yöntemi tıpkı klasik Google arama motorundaki gibi çalışıyor. Google Play ürün yönetimi başkanı Michael Siliski reklam uygulamasıyla ilgili geliştiricilere kendi uygulamaları için farkındalık yaratma fırsatı sunduğunu söylerken kullanıcıların da geri planda kalmış uygulamaları keşfetmesine olanak sağlayacağını belirtti.
190'ın üzerinde ülkede 1 Milyar cihazın kullandığı Google Play mağazası geçtiğimiz yıl geliştiricilere 7 Milyar dolar ödeme yaptı. Şirket yeni reklam hizmetiyle de çok büyük potansiyele sahip mağazadan daha çok kâr elde etmeyi planlıyor. Reklam uygulaması şimdilik sınırlı kullanıcılarla test ediliyor ancak ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcılar reklamlı uygulamaları görmeye başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim