Anlık Bildirim

Microsoft uygulamaları Cyanogen platformunda

Elindeki patent kozlarını kullanarak uygulamalarını Android ekosistemine entegre etmeye başlayan Microsoft, bağımsız Android ROM topluluklarını da es geçmedi ve Cyanogen ile de ortaklık imzaladı.

Microsoft'un Cyanogen ile bir süredir görüşme halinde olduğu biliniyordu. Cyanogen'in ortaklık halinde olduğu üreticilere yönelik geliştirdiği Cyanogen OS platformu yıl sonuna doğru Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook ve Microsoft Office uygulamalarını kullanıcılara sunacak. Ancak CyanogenMod sürümleri bu kapsamın dışında.

Android işletim sistemini Google'dan bağımsız hale getirmek isteyen Cyanogen, platformda Google hizmetleri yerine muadili Microsoft hizmetlerine yer vererek bunu kısmen gerçekleştirmek istiyor. Microsoft ayrıca kilit ekranında bazı optimizasyonlara da imza atacak.

Sadece Cyanogen değil Samsung ve Dell firmaları da Android cihazlarında Microsoft uygulamalarını ön yüklü olarak sunmayı kabul etti. Bu sayede Windows Phone tarafında çok da büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşamayan Microsoft, Android cihazları sayesinde bu handikapı da ortadan kaldırmak istiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4057 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim