Anlık Bildirim

2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip Samsung SM-G900S modeli benchmark testlerinde ortaya çıktı

2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip Samsung SM-G900S modeli benchmark testlerinde ortaya çıktı

Samsung'un gelecek yılın amiral gemi modeli Galaxy S5 modeli ile ilgili iddialar yoğunlaşmaya başlarken, cihazın ilk benchmark sonuçları da internette paylaşıldı.

GFXBench benchmark platformunda ortaya çıkan bilgilere göre Samsung, SM-G900S kod adına sahip bir cihazın testlerini yapıyor. Cihazın Galaxy S5 olduğuna dair en kuvvetli delil ise 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip olması. Tahminler bu cihazın ilk Galaxy S5 prototiplerinden birisi olduğu yönünde. Daha önce internete sızan kasa görsellerinde cihazın 5.3 inç civarında Super AMOLED bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. 

Testlerde prototipin Qualcomm MSM8974 işlemcisi ve Adreno 330 grafik birimi kullandığı görülüyor. Muhtemelen bu cihaz LTE destekli versiyon durumunda. Qualcomm'un Snapdragon 805 yongaseti yılın ikinci yarısına yetişeceği için ilk yarısında çıkan amiral gemi modellerinde Snapdragon 800 yongasetini görmeye devam edeceğiz. 

Ancak frekans hızının 2.5GHz seviyelerine ulaşması bunun 8974AC yongaseti versiyonu olacağı ihtimalini güçlendiriyor. Bu versiyonda 550MHz grafik birimi hızı ve 933MHz bellek hızı kullanılıyor. Bu yongaseti şu an sadece Gionee Elife E7 modelinde kullanılıyor. Test kodlarından cihazın Güney Koreli SK Telecom operatörü ile birlikte denendiği anlaşılıyor. 

Samsung'un 64 bitlik Exynos yongaseti için düğmeye bastığı ve gelecek yılın amiral gemi modellerinde yer bulacağı belirtilmişti. Bu bakımdan Galaxy S5'in Exynos 6/Snapdragon 800 kombinasyonu ile gelmesi yüksek ihtimal. 

Hali hazırda prototip cihaz olduğu için nihai sürümde hangi özelliklerin kullanılacağını kestirmek güç. Üretim verimliliği veya tedarik durumuna göre Samsung bazı bileşenlerden vazgeçebiliyor. Galaxy S5 modelinde bunun haricinde 16MP ISOCELL sensör, 128GB'a kadar depolama kapasitesi, 3GB RAM, metal kasa tasarımı şeklinde özelliklere yer verilmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1637 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim