Anlık Bildirim

Üç arka kameraya sahip Huawei P20 serisinin şematik görüntüleri ortaya çıktı

Son birkaç yıldır amiral gemisi telefonlarının kameralarında Leica ile işbirliğine giden Huawei'in, 2018 yılında piyasaya süreceği 3 arka kameralı P20 serisinin şematik çizim görüntüleri ortaya çıktı.
Huawei; son üç yılda P8, P9 ve P10 serisi akıllı telefonlarını piyasaya sürdü. Doğal olarak da serinin bir sonraki telefonunun P11 olarak isimlendirilmesi bekleniyor ancak Çin kaynaklı bazı sızıntılar, şirketin yeni seriye P20 olarak devam edeceğini gösteriyor. 
İnternette paylaşılan şematik çizim görselleri Huawei'in kullanıcıların karşısına P20, P20 Plus ve P20 Pro modelleriyle çıkacağına işaret ediyor. Sızıntılar dahilinde Çinli firmanın "Lite" isimlendirmesinden vazgeçtiğini ayrıca, seriye "Pro" modelinin de eklendiğini görmekteyiz. P20 serisini bu kadar özel kılan ise arkada üç adet lense yer verileceği söylentileri.
Üç arka kameraya sahip Huawei P20 serisinin şematik görüntüleri ortaya çıktı
 
Çinli kaynaklar tarafından yayınlanan raporlara göre, P20 serisine 40 megapiksel çözünürlüklü ve 5x hibrid zoom özelliğine sahip üç tane arka kameranın eşlik edeceği söylenmekte. Ön tarafta ise home tuşuna entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısı görmekteyiz. Üst tarafta ise selfie kamerası ve birtakım sensörlerin konumlandırıldığı görülmekte.  
Üç arka kameraya sahip Huawei P20 serisinin şematik görüntüleri ortaya çıktı
 
Şimdilik P20 Plus'ın fiziksel olarak kardeşi P20'den tek farkının, arka taraftaki kameranın yatay konumlandırılmış olduğunu söyleyebiliriz. Ön panelde ise herhangi bir farklılık bulunmuyor. 
Üç arka kameraya sahip Huawei P20 serisinin şematik görüntüleri ortaya çıktı
 
Ailenin büyük ağabeyi P20 Pro, tasarımıyla dikkat çekiyor. Cihazda, iPhone X'da olduğu gibi üst tarafta bir çentiğe yer verildiğini görmekteyiz. Ekran/kasa oranının oldukça yüksek olduğu görülen Huawei P20 Pro'da parmak izi tarayıcının arka panelde kameraların altına konumlandırıldığını görmekteyiz. Kamera lenslerinin ise simetrik olarak dikey şekilde arka panele yerleştirildiğini görmekteyiz.
Üstün kamera yetenekleriyle öne çıkması beklenen P20 serisine Huawei'in kendi üretimi olan Kirin 975 çipinin güç vermesi bekleniyor. Yeni yonga seti, selefi Kirin 970'den bir tık daha iyi performans gösterecektir. Üç cihazda da 6 GB sistem belleğine yer verilmesi beklenirken depolama kapasitesinin ise en az 64 GB ile geleceği tahmin ediliyor. 
 
Huawei'in yeni amiral gemisi telefonlarını 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde Barcelona'da düzenlenecek olan MWC 2018‘de (Mobil Dünya Kongresi) lanse etmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7707 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, mobil dünya kongresi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim