Anlık Bildirim

Bir dönem akıllı telefonlarda hafıza kartının ne kadar gerekli olduğunu sorgulamaya başlamıştık. Dahili hafızanın yüksek kapasite standartlarını desteklemesine karşın takılan hafıza kartlarının standardının düşük olması kullanıcı tecrübesini etkiliyordu. Bu bakımdan yavaş yavaş amiral gemilerinden itibaren hafıza kartından uzaklaşma dalgası başladı.

Patlama yaptı

Samsung’un uzun bir aradan sonra ilk kez amiral gemisinde microSD kart girişine yer vermediğini gördük. Sonrasında farklı üreticiler de bu yeni trendi denemeye başlamıştı. Ne var ki tüketici tarafında bu trend ilgi görmedi ve tam tersine dönüş başladı. Bugün gelinen nokta ise inanılmaz.

Strategy Analytics tarafından yapılan bir analize göre yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkan akıllı telefonların yüzde 97’si bir microSD kart girişi barındırıyor. Oran sektör tarihinde ilk kez bu kadar yüksek seviyeye çıktı. Kalan yüzde 3 civarındaki oran ise tahmin edileceği üzere iPhone modelleri ve Xiaomi gibi bazı firmalara ait akıllı telefonlar.

Son yıllarda hafıza kartı kullanım oranı aslında yüzde 90 üzerinde seyrediyordu ancak geçen yılın son çeyreğinde oran yüzde 86 civarındaydı. Özellikle Galaxy Note 7 modelinin piyasadan çekilmesi ve Apple ile Xiaomi’nin yüksek satışları oranı etkiledi.

Hafıza kartı kullanımının artması elbette bu segmentteki üreticilerin de yüzünü güldürüyor. Android tarafında dahili hafızasını yeterli bulmayanlar için microSD kart adeta can suyu oluyor. Yine microSD kart desteği sayesinde kullanıcılar düşük kapasiteli ve uygun maliyetli telefon tercih edebiliyor.

Bunun bir diğer etkisi ise teknoloji tarafında oluyor. Özellikle amiral gemi modellerinde akıcı kullanıcı tecrübesi için hafıza kartının da en az dahili hafıza kadar hızlı veri transferi yapması gerekiyor. Başta Samsung olmak üzere firmalar hafıza kart yuvalarında en son teknolojiyi kullanmaya çalışıyor. Bu sayede microSD segmenti de en iyi teknoloji ile donanmış oluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim