Anlık Bildirim

Analiz : Android Phablet satışları önümüzdeki 5 yılda 150 milyona ulaşacak

Analiz : Android Phablet satışları önümüzdeki 5 yılda 150 milyona ulaşacak

Samsung'un Galaxy Note serisi akıllı telefonları ile başlattığı büyük ekranlı akıllı telefon - Phablet segmenti, bir süre üst seviye modellere ev sahipliği yaptı. Ancak özellikle Çinli üreticilerin bu segmente girmesiyle pek çok uygun fiyatlı model piyasaya çıkmaya başladı. 

Kendine has bir kullanıcı kitlesi oluşturan Phablet segmenti, önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edecek. Yapılan bir analize göre, süper telefon ve Phablet pazarı 2018 yılında 825 milyon üniteye ulaşmış olacak. Pazarın toplam değeri ise 116 milyar dolar seviyesine çıkacak. Analizde 5-7 inç arası boyuta ve en az 1GHz hızında işlemciye sahip modeller Phablet olarak sayılırken, 5 inç altı amiral gemi modeller ise süper telefon olarak tanımlanıyor. 

Phablet segmenti bu yıl beklenen yüzde 12 büyüme rakamını 2018 yılında yüzde 30 seviyesine çıkaracak. 2018 yılında satılan toplam Android Phablet modeli 150 milyona ulaşacak. Android süper telefon modelleri ise 400 milyon civarında olacak. Diğer işletim sistemine sahip modeller de 175 milyon satış yapacak.

Analizde Phablet segmentinde Windows Phone işletim sistemi yüklü modellerin de ilgi göreceği ve büyüme göstereceği öngörülüyor. Nokia, HTC, Sony ve ZTE firmalarının üst seviye modelleri sayesinde WP tabanlı Phablet modelleri 2018 yılında yüzde 58.8 büyüme oranını yakalayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim