Anlık Bildirim

Apple’ın lisans ücreti kararı ortalığı karıştırdı: Qualcomm hisseleri düşüşte

Apple ile Qualcomm arasındaki haksız lisans ücreti davası yeni bir boyut kazandı. Apple dava süresince lisans ücreti ödemeyeceğini açıkladı. Qualcomm hisseleri düştü, Apple hisseleri yükseldi.

Apple’ın lisans ücreti kararı ortalığı karıştırdı: Qualcomm hisseleri düşüşte Tam Boyutta Gör

Apple ile Qualcomm arasındaki hukuki mücadele, yeni bir boyut daha kazandı. Dava süresi boyunca Qualcomm’a lisans ücreti ödememe kararı alan Apple, zaten gergin olan ilişkilerdeki tansiyonu biraz daha yükseltti.

ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun başlattığı sürecin ardından Apple da karşı bir hamle ile Çin’de ve İngiltere’de Qualcomm aleyhine davalar açmıştı. Qualcomm’un kendisinden ürün almak isteyen şirketlere kendi alanında faaliyet gösteren şirketlerden ürün almamak, rakip şirketlerden bir satın alma varsa daha yüksek ücretler talep etmek, gerek duyulmadığı halde ek ürünler satın almaya zorlamak gibi yaptırımlar uyguladığı iddia ediliyordu. Qualcomm ise Apple’ın gerçekleri saptırdığını düşünüyor ve şirketi manipüle ettiğini iddia ediyordu.

Tüm bu süreçler sonuçlanana kadar Apple’ın para ödemeyecek olması, Qualcomm’un finansal durumunda da hatırı sayılır bir etki yaratabilir. İçinde bulunulan çeyrekte 5.3 – 6.1 milyar dolar gelir bekleyen Qualcomm’un gelirlerinin Apple’dan bir ödeme alamayacak olması nedeni ile 4.8 – 5.6 milyar dolar düzeyine gerileyebileceği tahmin ediliyor.

Bu tahminler de Qualcomm hisselerinde hissedilir bir düşüşe neden olmuş durumda. Şimdiden şirket hisseleri %4.3 değer kaybı yaşadı. Apple tarafında ise durum stabil görünüyor. Apple'ın böylesine radikal bir karara imza atması, şirketin bu süreçteki özgüvenini ortaya koyması adına son derece önemli. Qualcomm cephesi ise Apple'ın bu kararının yasal olmadığı görüşünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6092 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim