Anlık Bildirim

Artık Facebook tutkunlarına özel telefon da var! İşte INQ Cloud Touch ve Cloud Q

Dünyanın en büyük arkadaşlık ve sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'u internet dünyasıyla yakından haşır neşir olup da bilmeyen, duymayan yoktur diye düşünüyoruz. Facebook, gerek Türkiye'de gerek yabancı ülkelerde milyonlarca kişi için bir bağımlılık halini almış durumda. Sitenin yakında kapanacağı dedikodusu üzerine Amerika'da bundan sonra bilgisayar başında vaktini nasıl geçireceği konusunda büyük endişe duyanları mı ararsınız yoksa doğmamış bebeğinden, evinde beslediği evcil hayvanlara kadar üyelik açan veya özel hayatını tamamen şeffaf hale getirenleri mi?

Cep telefonu üreticileri ve yazılım geliştiriciler insanların Facebook konusundaki eğilimlerini çok iyi bildikleri için mobil Facebook uygulamalarıyla uzun süredir karşımıza çıkıyor. Ancak INQ firması bu durumu daha da öteye taşıyarak Facebook ile işbirliğine girdi ve Facebook odaklı iki yeni cep telefonu tanıttı: INQ Cloud Touch ve INQ Cloud Q.

Artık Facebook tutkunlarına özel telefon da var! İşte INQ Cloud Touch ve Cloud Q

Facebook ile tam entegrasyon halinde olan akıllı telefonlarda tek bir tuşa basarak Facebook dünyasına giriş yapabiliyorsunuz ve yaşanan gelişmeleri kolayca takip edebiliyorsunuz. 800 MHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM7227 işlemciden güç alan telefonlar, Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 2.2 ''Froyo'' sürümüyle geliyor. Cloud Touch'da 3.5 inç (~8.89 cm) boyutlu 320 x 480 piksel (HVGA) dokunmatik ekrana, QWERTY klavyeli Cloud Q'da ise 2.6 inç (~6.6 cm) boyutlu 320 x 240 piksel (QVGA) ekrana yer verildiğini görüyoruz. Cloud Touch ile Cloud Q'nun dahili bellekleri microSD kartlar aracılığıyla arttırılabiliyor, telefonlarla beraber 4 GB microSD kart hediye edilmesi bekleniyor.

Dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz) şebekesi ile kullanıcılara daha hızlı internet bağlantısı sağlayan HSPA alt yapısına destek veren akıllı telefonlarda Wi-Fi 802.11 b/g bağlantısı, Bluetooth 2.1 ve A-GPS üçlüsü mevcut. Işık, mesafe, ivme sensörleriyle ve 3.5 mm'lik kulaklık girişiyle gelen telefonlarda fotoğraf çekimi için 5 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli dijital kamera bulunuyor.

Artık Facebook tutkunlarına özel telefon da var! İşte INQ Cloud Touch ve Cloud Q

Son olarak 1300 mAh bataryaya sahip telefonlardan INQ Cloud Touch 2011'in 2. çeyreğinde, Cloud Q'nun 2011'in 3. çeyreğinde yurtdışında Carphone Warehouse ve Best Buy aracılığıyla satışa sunulması bekleniyor.

Artık Facebook tutkunlarına özel telefon da var! İşte INQ Cloud Touch ve Cloud Q

 

Engadget tarafından yapılan ön inceleme



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim