Anlık Bildirim

BTK, sosyal medyada dolaşan "radyasyon" iddialarıyla ilgili açıklama yayınladı

Bu gece gerçekleşen "Süper Ay" ile birlikte gezegenin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı, bu yüzden tüm telefon ve tabletlerin kapatılması gerektiği hakkında dolaşan iddialara BTK açıklık getirdi.
BTK, sosyal medyada dolaşan 'radyasyon' iddialarıyla ilgili açıklama yayınladı
 
Bugün akşam saatlerinden itibaren başlayan son 70 yılın en büyük dolunayı ile birlikte Ay normalden yüzde 14 daha büyük ve yaklaşık yüzde 30 daha parlak görülüyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinden de net şekilde izlenebilen "Süper Ay"la bağlantılı olarak sosyal medyada hızla yayılan bir iddia ise kullanıcıları tedirgin etmeye yetti.
Yukarıdaki görselde yer alan mesajın çok kısa bir sürede binlerce kişiye ulaşması ve her geçen dakika çok daha hızlı bir şekilde yayılmaya devam etmesiyle birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) açıklama yayınlama gereği duydu. BTK’nın resmi web sitesinden paylaşılan açıklamada doğruluğu teyit edilmemiş ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.
İşte BTK’nın az önce yayınladığı o açıklama:
"Sosyal medyada Singapur Televizyonu’na atıfta bulunularak ACİL başlığı ile yayınlanan ve bu gece (15 Kasım 2016 Salı) gezegenimizin çok yüksek radyasyona maruz kalacağı uyarısı ile cep telefonları ve tabletlerin kapatılması gerektiği yönünde mesajların yayıldığı görülmektedir.
Doğruluğu teyit edilmemiş ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ihtimali bulunan bu tür mesajlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi ve ihtiyatla yaklaşması gerektiği değerlendirilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4943 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mesaj, sosyal ağlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim