Anlık Bildirim

Cyanogen ilk donanım ortağına kavuştu

Cyanogen ilk donanım ortağına kavuştu

Android ekosisteminin özelleştirilmiş ROM konusunda en beğenilen ekibi olan ve 10 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Cyanogen bir süre önce ticari şirket olarak faaliyete başlamıştı. 

Firmanın ilk resmi ortaklığı Oppo ile Oppo N1 modeline özel bir ROM hazırlanması konusunda gerçekleştirilmişti. Firma bu kez bir donanım ortaklığına imza attı. 

Açıklamalara göre Cyanogen'in donanım ortağı yine Oppo'dan ayrılan bir başkan yardımcısının kurduğu One Plus girişimi oldu. One Plus sitesi üzerinden ortaklığı doğruladı.

Ortaklık Cyanogen'e donanım çalışmalarına doğrudan müdahale edebilme hakkı tanıyor. One Plus ve Cyanogen ekipleri sıkı bir şekilde çalışarak özel optimizasyonlar içeren donanım ve yazılım kombinasyonu geliştirecek. Böylece Cyanogen'in tasarladığı akıllı telefon hayata geçmiş olacak. 

Cyanogen CM10.2 ROM'u için Google'dan gerekli onayları almıştı. Bu bakımdan yeni akıllı telefonun resmi Android sürümünü çalıştırması için önünde bir engel de kalmamış oldu. 

Ortaklıktan doğan ilk akıllı telefon ise OnePlus One adını taşıyacak. Modelin yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ancak satış stratejisi hakkında bir bilgi bulunmuyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim