Anlık Bildirim

Dünyanın en güçlü kapaklı telefonu Samsung'dan geliyor

Bir dönem oldukça popüler olan kapaklı telefonlar son birkaç yıldır dokunmatik telefonların popüler olması ile birlikte rafa kalkmıştı. Ancak geçen yıldan beri özellikle Asya pazarında kapaklı telefonlar tekrar gündem olmaya başladı. LG ve Samsung başta olmak üzere bazı yerel firmaların agresif bir strateji güttüğüne şahit oluyoruz. Samsung'un son ürünü ise sınıfının en güçlüsü ünvanını elde ediyor. 

SM-G9198 model numaralı akıllı telefon şimdilik bir isme sahip değil ve sadece model numarasıyla anılıyor. Samsung SM-G9198 iki adet 3.9 inçlik 1280x768 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekrana sahip. Her iki ekran da Gorilla Glass 4 kaplama ile korunuyor. 

Modele Qualcomm'un 64-bitlik 6 çekirdekli Snapdragon 808 yongaseti gücünü veriyor. 4 adet Cortex-A53 ve 2 adet Cortex-A57 çekirdeği barındıran modelde Adreno 418 grafik birimi yer alıyor. Daha önceki testlerde Snapdragon 808 yongasetinin işlem gücü açısından yer yer Snapdragon 810'u geçtiği ortaya çıkmıştı. Bu bakımdan SM-G9198 modeli performans konusunda hayal kırıklığı yaşatmayacaktır. 
2GB RAM ile desteklenen modelin ana kamerası f/1.9 aralıklı 16MP çözünürlüğünde bir sensöre sahip. İkinci kamera ise 5MP çözünürlüğünde. 16GB depolama kapasitesi artırılamazken, batarya da 2020mAh gücünde bırakılmış. Ancak bu tarz bir donanım için yoğun kullanımda batarya bir günü çıkarmayabilir. 

Android 5.1.1 işletim sistemi üzerinde çalışan Samsung SM-G9198 modeli şimdilik sadece Çin'de satışa sunulacak. Daha sonra diğer Asya ülkelerine gideceği tahmin ediliyor. Bu tür tasarımların fiyatı genelde 1000$'ı buluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10735 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim