Anlık Bildirim

Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 gerçek 8 çekirdek desteği alamayacak

Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 gerçek 8 çekirdek desteği alamayacak

Samsung'un yılın başlarında tanıttığı ve ARM'ın bir.LITTLE tasarımını temel alan Exynos 5 Octa serisi, 5410 ve 5420 olmak üzere şu anda iki modele sahip. 4 adet Cortex-A7 tabanlı ve 4 adet Cortex-A15 tabanlı çekirdekler iş yüküne göre sırayla devreye girerken, hiçbir zaman 8 çekirdek aynı anda çalışmıyor.

Samsung'un pazarlama oyunu yaptığı şeklindeki eleştiriler ve Tayvanlı MediaTek'in gerçek 8 çekirdekli işlemcisi ile ses getirmesinin ardından firma Octa işlemcilerini 8 çekirdek aynı anda çalışacak şekilde optimize edeceğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Meizu MX3, Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinin gerçek 8 çekirdeğe geçiş yapacağı beklentisi doğmuştu. Ancak Samsung bu konuda acele etmek istemiyor.

Firmanın bir teknik uzmanı, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 modellerinin bahse konu yamayı alamayacağını açıkladı. Bunun nedeninin ise bu iki modelde bulunan yongasetlerinin yapısının 8 çekirdek aynı anda çalışırken, ısıyı dengede tutacak durumda olmaması. Şu anki yapıda sistem sadece 4 çekirdek çalışırken ısıyı dengeleyebiliyor. 

Bu bakımdan Exynos 5 Octa işlemcilerin bir optimizasyon sonrasında bu yamaya hazır hale geleceği belirtiliyor. Bunun için de optimize edilmiş işlemcileri kullanan sonraki üst seviye akıllı telefonlarda 8 çekirdek yamasını tecrübe etmek mümkün olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2879 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim