Anlık Bildirim

Galaxy Note 4 detaylanıyor

Galaxy Note 4 detaylanıyor

Samsung'un Note akıllı telefon serisinin bu yıl ki üyesi olması ve 3 Eylül tarihinde tanıtılması beklenen Galaxy Note 4 ile ilgili bazı donanım detayları internete sızmaya başladı.

Operatör tarafında LTE sürümünün "trlte" kod adına sahip olduğu belirtilen N910 numaralı Galaxy Note 4 modeli Galaxy S5'ten farklı olarak Snapdragon-Exynos çeşitlendirmesine dönüş yapacak. Cihazın ABD, Çin, Güney Kore ve Japonya versiyonlarında Snapdragon 805 yongaseti yer alırken, 3G versiyonunda ise Exynos 5433 yongaseti yer alacak. 

Samsung'un 20nm fabrikasyon süreci ile üretime başlayacağı Exynos 5433 yongasetinin HelsinkiPro kod adına sahip olduğu belirtiliyor. Normalde Galaxy Note 4 için 28nm fabrikasyon sürecine sahip Exynos 5430 yongaseti kullanılacaktı. Ancak Samsung 20nm sürecine geçiş yaptığı için Exynos 5430'u ekarte etti. Yeni yongasetinin eskisine göre daha hızlı olduğu belirtiliyor. Ancak yongasetinin tam olarak neler sunacağı belirsiz.

Samsung, Exynos 5433 yongasetinin yanında Intel XMM7260 modem yongasına yer verecek. Hem 3G hem LTE desteği olan modemin 300Mbps indirme hızlarına kadar çıkabildiği belirtiliyor. 

Galaxy Note 4 modelinin ekranı konusunda ise Super AMOLED QHD panel teyit edilirken, ekran boyutu konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Galaxy S5 modelindeki tüm sensörlere sahip olacağı belirtilen Note 4 ayrıca UV sensörü de barındıracak. UltraViolet sensörü ile dış ortam aydınlığının daha iyi algılanacağı ve ekran parlaklığının ayarlanmasında daha verimli sonuçlar alınacağı ifade ediliyor. 

Kamera kısmında ise Samsung bu kez Sony'nin kapısını çalıyor. Sony'nin henüz lanse edilmeyen 16MP çözünürlükteki IMX240 sensörü Galaxy Note 4 modelinin arka kısmında yerini alacak. Bu sensörün Galaxy S5'teki ISOCELL tabanlı kamera ile aynı görüntü kalitesini yakalayacağı belirtiliyor. Ek olarak OIS desteği de bulunacak. 

Bunun yanında Lentis kod adlı yeni bir amiral gemi modelin daha varlığından bahsediliyor. Bu cihaz Snapdragon 805 yongaseti ve Full HD ekran özellikleri sunarken sadece Güney Kore için satışa sunulacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1188 kez okundu.
48 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim