Anlık Bildirim

Galaxy Note 7 geri mi dönüyor?

Teknoloji tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birisi olarak kayda geçen Galaxy Note 7, sürpriz bir şekilde pazara geri dönebilir. Nasıl mı? Detayları yazımızda.

Bu yılın şüphesiz en çok beğenilen ancak belki de en talihsiz teknoloji ürünü olan Galaxy Note 7 bilindiği üzere üretimi durdurdu ve kendisini bekleyen sonra hazırlanıyor. Uzun bir zamana yayılacak süreç içerisinde toplatılan tüm modellerin imha edileceği tahmin ediliyordu ancak önemli gelişmeler var.

Galaxy Note 7 batarya ile ilgili bazı nedenlerden dolayı patlama ve yanma problemleri yaşamaya başlamıştı. Samsung ilk etapta bir değişim programı başlatsa da değiştirilen modellerde de aynı sorunlar ortaya çıkınca kaçınılmaz bir şekilde üretimden kaldırıldı.

Önemli İddialar

Aslında her Galaxy Note 7 modeli patlar diye bir şey söz konusu değil. Hatta üretilen 4-5 milyon civarında cihazdan birkaç yüz tanesinin patlama ve yanma olaylarına konu olduğu ifade ediliyor. Elbette tüketicinin güvenliği açısından kalan milyonlarca cihaz da feda edilmek zorunda.

Sektörden gelen iddialara göre Samsung, gelecek yıl yeniden Galaxy Note 7 satışına başlayabilir ancak refurbished yani tamir edilmiş olarak. Firmanın toplatılan ve sağlam olan Galaxy Note 7 modellerini elden geçireceği belirtiliyor. Bakımı yapılan ve patlama riski olmayan bataryaya sahip bu cihazlar yeniden satışa sunulacak.

Burada önemli olan detay global bir satışın söz konusu olmaması. Samsung gelişmekte olan ülke pazarlarında daha düşük fiyat seviyesinden elden geçirilmiş Galaxy Note 7 modelleri satmayı planlıyor. Böylece bir miktar da olsa elde kalan stoklar eritilmiş olacak.

Bu noktada bazı soru işaretleri de yok değil. Artık kötü bir imaja sahip olan Galaxy Note 7 modelinin güvenilir olduğu konusunda tüketici nasıl ikna edilecek? Ayrıca Samsung’un imha etmek yerine kısa yoldan gelişmekte olan ülkelere enkaz bırakmaya çalıştığı eleştirileri ortaya çıkarsa neler olacak? Henüz net bir detay ortada yok ancak muhtemelen Samsung’dan resmi bir cevap gecikmeyecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13051 kez okundu.
50 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim