Anlık Bildirim

 

Samsung Galaxy Note 7’nin ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından tüm uçuşlardan yasaklanmasının ardından şimdi de ısrarla cihazı kullanmak isteyenlere karşı bir cezai yaptırım kararı alındı. Amerikan Federal Havacılık Dairesinin cihazı yolcu yanında, el çantasında veya kargo bölmesinde taşınacak bagajda bulunmayacağını resmi bir yazı ile duyurmuştu.

Bu konuda yapılan kontrollere rağmen cihazla uçağa binmekte ısrar eden veya bir şekilde kaçak yollarla uçağa binen kullanıcıların tespit edilmesi halinde federal suçlu muamelesi göreceğine ilişkin bilgilendirme yapılmıştı.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin bu konudaki kararı sadece ABD sınırları içinde değil dünyanın bir çok bölgesinde hızlı bir şekilde uygulamaya konacaktır. İşin daha da ciddi boyutu ise ABD yasalarının bu konudaki cezai kararı.

10 Yıl Hapis, 550 Bin Lira Para Cezası 

15 Ekim gecesi yürürlüğe giren bir karara göre Amerikan Hava Sahası içinde gerçekleştirilecek olan uçuşlarda, uçağa herhangi bir model Galaxy Note 7 ile binen veya binmeye çalışan yolculara 179.933 dolara kadar (yaklaşık 550 Bin Türk Lirası) cezai yaptırım uygulanabilecek. Ayrıca 10 yıla kadar hapis cezası veya hapis cezasının para cezası ile birlikte uygulanabilmesi de mümkün.

 
ABD Hükümetinin karara karşı böylesine hızlı aksiyon alması ve sürece çok hızlı bir şekilde adapte olması konunun başka bir boyutu ancak gerçek olan şu ki Samsung da cihazın bir an evvel piyasadan çekilmesi konusunda gerek ABD içinde gerekse diğer bölgelerde hükümetler seviyesinde süreci yakından izliyor. Herhangi bir kullanıcının cihazdan dolayı yaşayacağı bir sağlık probleminin Samsung'un başına çok daha ciddi sorunlar açacağına şüphe yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8826 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim