Anlık Bildirim

Galaxy S5 satışları 11 milyonu geçti

Galaxy S5 satışları 11 milyonu geçti

Samsung'un Şubat ayında tanıttığı yeni amiral gemi modeli Galaxy S5'in ilk satış rakamları merakla beklenirken, kısa süre önce 10 milyon sevkiyat rakamına ulaştığı bilgisi gelmişti. Dün ise resmi rakam da paylaşıldı.

Samsung Mobile patronu J.K. Shin tarafından verilen bilgiye göre Galaxy S5 satışa sunulduğu 11 Nisan tarihinden bu yana 11 milyon adetten fazla satıldı. J.K. Shin konuşmasında sevkiyat yerine satış kelimesini kullanıyor. Ancak bu raflara çıkan ürün sayısı mı son kullanıcıya ulaşan ürün sayısı mı net değil. Model en fazla ABD ve Avusturalya'da satılıyor. 

Geçen yıl Galaxy S4 aynı dönem içerisinde 10 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Ancak bu rakamı 65 ülkede yakalamıştı. Galaxy S5 125 ülkede satışa sunulmuş durumda. Bu bakımdan satışların yavaş olduğu söylenebilir.

Shin, Galaxy S5 satışları ile birlikte ikinci çeyrekte firmanın pazar payını ve kar marjını artıracaklarını düşünüyor. Samsung, Haziran ayı sonunda tamamlanacak yılın ikinci çeyreği için 35 milyon Galaxy S5 satışı hedefi koymuştu.
Bu şekilde devam ettiği takdirde Galaxy S5'in 30-33 milyon arasında bir rakama ulaşabileceği tahmin ediliyor ki şimdiye kadar hem Samsung tarafında hem de Android tarafında bu kadar hızlı satılan akıllı telefon olmamıştı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1047 kez okundu.
42 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim