Anlık Bildirim

Google, 2015 yılında Nexus programını sonlandırabilir

Google, 2015 yılında Nexus programını sonlandırabilir

Google'ın Android işletim sistemi tarihinde Nexus cihazları ayrı bir öneme sahip. Saf Android tecrübesini kullanıcılara sunmak ve güncellemelerden anında faydalandırmak için başlatılan Nexus programı bugüne kadar pek çok cihazı tüketiciye sundu.

Ancak Eldar Murtazin tarafından verilen bilgiye göre gelecek sene itibariyle Google, Nexus programını sonlandıracak. Bunun yerine firmanın geçen sene başladığı Play Edition serisi akıllı telefonlar yoluna devam edecek.

Play Edition serisi geçen yılın amiral gemi akıllı telefon ve tablet modelleri üzerinde saf Android tecrübesi sunmak üzere tasarlanmıştı. Bu cihazlar orijinalinde üreticinin kendi kullanıcı arayüzünü taşırken, Play Edition versiyonunda ise bu arayüzler kaldırılıyor. 

Nexus ailesinin en büyük avantajı ise Google tarafından maliyetine satılması oluyordu. Nexus cihazlarını 199$, 299$, 399$ gibi fiyatlara satın almak mümkündü. Ancak Play Edition orijinal modelin fiyat etiketini değiştirmiyor. 

Google'ın bu kararının arkasında yatan sebebin ise üretici ortakların Nexus cihazları kadar f/p seviyesini yukarıda tutan cihazlar piyasaya süremedikleri için ekosistemden soğuması olduğu belirtiliyor.

Google tarafında henüz bu konu ile ilgili resmi bir iz veya işaret yok. Ancak henüz önümüzde uzun bir zaman olduğu için yorum yapmak güç. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7815 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, nexus 5 ve nexus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim