Anlık Bildirim

HTC: En hızlı fotoğraf çekebilen akıllı telefon Sensation; Nokia N9 değil

Nokia'nın, Singapur'da düzenlenen Nokia Communications 2011 etkinliğinde uzun süredir beklenen MeeGo 1.2 ''Harmattan'' işletim sistemine sahip N9'un lansmanını gerçekleştirmesinin ardından, Nokia'nın Ürün Yöneticisi Jens Wilke akıllı telefonun kamera donanımıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu. Wilke'nin yaptığı açıklamalara göre N9, dünyanın en hızlı fotoğraf çekebilen akıllı telefonuydu. Kamera uygulamasına girme, ekrana görüntünün gelmesi, nesneye odaklanma ve fotoğrafın çekme yalnızca 2.6 saniye sürüyordu. Karşılaştırmak gerekirse HTC HD7 8.9 saniyede, Samsung i5500 Galaxy 5 5.8 saniyede ve Apple iPhone 4 3 saniyede fotoğraf çekim işlemini tamamlıyordu.

Nokia cephesinden gelen bu açıklamalara ilk itiraz dünyanın sayılı akıllı telefon üreticilerinden HTC'den geldi. HTC, 1.2 GHz hızında çalışan çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 768 MB RAM, Android 2.3 ve 4.3-inç 540 x 960 piksel dokunmatik ekran gibi özellikleri bütünleştiren modeli Sensation'ın dünyanın en hızlı fotoğraf çekebilen akıllı telefonu olduğunu ileri sürüyor. Stuff-review'ın test amaçlı yayınladığı videoda Sensation 2 saniye 21 salise ve 2 saniye 39 salise arası değişen sürelerde fotoğraf çekebilmekte.
Elbette yayınlanan bu teste çeşitli gerekçeler öne sürerek karşı çıkanlar olmuyor değil. HTC Sensation ile herhangi bir yere odaklanılmadığını, çekim anından sonra telefonun hâlâ fotoğrafı işlemekle meşgul olduğunu, N9'un zaten kamera odaklı bir model olarak lanse edilmediğini söyleyenler var.
Jens Wilke'nin açıklamalarını görmek için tıklayın.
HTC: En hızlı fotoğraf çekebilen akıllı telefon Sensation; Nokia N9 değil


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7509 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim