Anlık Bildirim

Huawei : 2K ekranlar aptalca, hızlı şarj özelliği bataryayı öldürür

Huawei : 2K ekranlar aptalca, hızlı şarj özelliği bataryayı öldürür

Akıllı telefon pazarında üçüncülüğe yükseldiğini kısa süre önce duyuran ve bu yıl satış anlamında Apple'ı zorlamak isteyen Çinli Huawei, gündemdeki son gelişmeler hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Akıllı telefon ekranlarında 2560x1440 piksel çözünürlük sunan ilk 2K paneller bilindiği gibi Çinli üreticilerden geldi. Ancak diğer bir Çinli Huawei ise bu ekranları aptalca buluyor.
Paris'teki Ascend P7 lansmanında soruları yanıtlayan firmanın tepe yöneticisi Richard Yu, Quad HD ekranların bir amaca yönelik olarak ortaya çıktığını ve eğer yeterli ilgiyi görmezse bir veya iki yıl içerisinde ortadan kaybolacaklarını belirtiyor. 

İnsan gözü akıllı telefonlardaki Full HD ve 2K çözünürlük arasındaki farkı tam olarak belirleyemeyeceği için aslında 2K ekran kullanmanın bir manası yok. Ayrıca çok fazla enerji tüketiyor ve fayda anlamında tüketicilere birşey sağlamıyor.

Son dönemde ortaya çıkan hızlı şarj teknolojisine de değinen Yu, kendi cihazlarında bu teknolojiyi entegre etmek için çok acele etmediklerini, zira hızlı şarj özelliğinin bataryanın yaşam döngüsüne pek de olumlu bir etki yapmadığını sözlerine ekliyor. 

Huawei ayrıca akıllı saat konusunda da adımlarını dikkatli atmakta kararlı. Tüketiciler için daha iyi bir tecrübe sunan ve daha faydalı olacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Yu, kısa süre içerisinde bu projeleri gerçekleştireceklerinin de altını çiziyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2047 kez okundu.
73 kişi, toplam 74 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, richard yu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim