Anlık Bildirim

Huawei 5 yıl içerisinde akıllı telefon sektöründe lider olmayı hedefliyor

Son dönemin yükselen markalarından birisi de şüphesiz Huawei. Şirket geçen yıl 100 milyonun üzerinden akıllı telefon satarken bu yıla da hızlı bir başlangıç yaptı. Hedef ise 5 yıl sonra lider olmak.
Çin'in yükselen şirketlerinden Huawei, geçtiğimiz yıl 108 Milyon akıllı telefon satarak Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sırada yer almıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde de 12 Milyon akıllı telefon satan üretici MWC 2016'da gelecek hedeflerini de paylaştı.
Şirket CEO'su Richard Yu önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Apple'ı geride bırakarak 2. sıraya yükselmek istediklerini belirtti. Bir sonraki hedef ise zirvedeki Samsung. CEO Yu'ya göre Huawei'nin Samsung'un yerini alması için gereken süre ise 5 yıl.
Şirketin 2016 analizlerinde akıllı telefon sevkiyatını %30 arttırması ön görülüyor. CEO'ya göre ise bu ivmelenme aynı şekilde devam ederek global pazarın en büyük oyuncuları Apple ve Samsung'u alt edecek. Özellikle 5G konusunda önemli çalışmalar yapan şirketi MWC 2016 ile birlikte dizüstü pazarına da resmi olarak girdi. Çin hükümetinin de Huawei'ye önemli destek sunduğu göz ardı edilemez. Tüm bunları göz önüne aldığımızda sizce Huawei'nin planlarını gerçeğe dönüştürme şansı var mı?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3177 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim