Anlık Bildirim

Huawei, iPhone'ların ilginç bir yönünü kopyaladı

Akıllı telefon üreticilerinin Apple'dan "ödünç" aldıkları birçok tasarım fikrinin olduğu bir gerçek. Ancak Huawei yeni amiral gemisi P9'da, iPhone'ların en can sıkıcı özelliğini kopyalamış durumda.
Telefon üreticilerinin Apple'dan kopyaladıkları pek çok şey olduğu bir gerçek. Bugüne kadar bazı şirketlerin kendi cihazlarında kullanmak üzere Apple'ın tasarım fikirleri veya özelliklerini "ödünç" aldıklarını görmüştük. Ancak bunlardan biri şimdiye kadar Cupertino merkezli devden asla alınmaması gereken tek kısmı aldı: iPhone ve Apple Watch'da kullanılan Pentalobe vidalar.
Yani Huawei aslında bilinmeyen ve tamamen garip bir nedenle, Pentalobe'lar ile gelen yeni P9 modelinde bu vidaları kopyalamış durumda. iFixit, Huawei P9'u sökmek istemesiyle ile birlikte Çinli firmanın kasayı tutturmak için bu tip vidalara döndüğünü keşfetti. Tıpkı Apple'ın kendi iPhone'larında yaptığı gibi.
Bahse konu olan Pentalobe vidaların ilk kez Apple ekosistemi dışında bir cihazda kullanıldığı görülüyor. Bu vidalara özel tornavida bulmak oldukça zor olduğundan en basitinden teknik servis yardımı olmadan cihazın kapağını açmak bile neredeyse imkansız hale geliyor. Açık konuşmak gerekirse Huawei'nin bu seçimi için geçerli bir neden bulmak son derece zor.
Yeni kayışları satın alan bir Apple Watch kullanıcısı iseniz, özel bir alete gerek duymadan bu vida ile çalışmak neredeyse imkansız olduğundan çoğu satıcının her ürünle birlikte bir Pentalobe tornavida sunulduğunu biliyor olabilirsiniz. iFixit uzmanları Huawei P9 üzerinde kullanılan Pentalobe vidaları görünce şok olduklarını söylüyorlar. Ekip, şirketin bunu kullanmasının tek nedenini ortalama bir kullanıcının bu vidaları çıkarabilmesini önlemek olarak açıklıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12696 kez okundu.
28 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei p9, pentalobe ve
2 etiket daha vida Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim