Anlık Bildirim

Huawei'nin yıllık geliri 100 milyar doları aştı

Çinli teknoloji devi Huawei, son yıllarda gösterdiği gelişimle dünya devi şirketler arasına girmeyi başardı. Şirketten yapılan açıklamaya göre yıllık gelir 100 milyar doları aşmış durumda.
Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olan Huawei, şirketin bir rekora imza atarak yıllık 100 milyar dolarlık geliri aştığını açıkladı. Bu açıklama, şirketin 200 milyon telefon satışı gerçekleştirmesinin hemen sonrasında geldi.

Huawei hızla büyümeye devam ediyor

Özellikle ABD'nin Çin'e karşı uyguladığı ambargolara rağmen bu rekorun kırılması, şirketin ne denli önemli işlere imza attığını gösteriyor. Huawei'nin yaptığı açıklamada, şirketi gelirinin ilk kez %21 artış göstererek yıllık 100 milyar doları aştığı ve 2018 itibarıyla 109 milyar dolarlık rekor bir seviyeye ulaştığı belirtiliyor.
2012 yılından itibaren Huawei'nin ürettiği telekominikasyon ürünlerinin, ABD için bir güvenlik tehdidi oluşturduğu iddia ediliyordu. Beyaz Saray, başta Huawei olmak üzer birçok Çinli teknoloji şirketinin, devletle ortak çalışarak ajanlık faaliyetleri yaptığını iddia etse de dünya genelinde önemli bir pazar olan ABD'nin bu tutumunun bile Huawei'nin büyümesine engel olmadığı görülüyor. ABD tarafından uygulanması beklenen ikinci ambargonun ne gibi sonuçlar doğuracağını ise zamanla göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim