Anlık Bildirim

Kyocera Brigade akıllı telefonu safir ekran ile geliyor

Kyocera Brigade akıllı telefonu safir ekran ile geliyor

Teknoloji dünyası Apple'ın iPhone 6 ile sektörde ilk safir ekranlı akıllı telefonu görmeyi beklerken, Kyocera daha hızlı davrandı ve safir ekranlı akıllı telefonu Brigadier'i tanıttı.

Japon Kyocera markasını daha önce çift ekranlı akıllı telefonu ile hatırlıyoruz. Ayrıca ofis elektroniğine yönelik de pek çok ürünü mevcut. Firma ABD'de Verizon ile birlikte farklı akıllı telefonlar piyasaya sürüyor. 

Kyocera Brigadier aslında safir ekranı ve dayanıklılık sertifikaları dışında iddialı yönü olmayan bir akıllı telefon. 4.5 inçlik ekranında 720p çözünürlük sunan cihaz 1.4GHz saat hızında çalışan Snapdragon 400 yongasetinden gücünü alıyor. Cihazda 2GB RAM, 16GB artırılabilir hafıza, Android 4.4 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka kamera, 3100mAh gücünde batarya ve LTE desteği şeklinde özellikler mevcut. 

İsminden de anlaşılacağı üzere şoka, sarsıntıya, suya, aşırı sıcaklıklara ve neme karşı askeri standartlarda dayanıklı. Sapphire Shield adlı safir ekranı da bu dayanıklılığı tamamlıyor.

Safir materyali Mohs sertlik skalasında 9 numarada yer alıyor. En tepede yani 10 numarada ise elmas madeni mevcut. Bu bakımdan cihazın ekranı çizilmelere karşı daha dayanıklı ve belirli bir mesafeden ekran üzerine düşüşlerde de koruma sağlıyor.

Gorilla Glass'dan daha sağlam olduğu dile getirilen safir ekranın bununla birlikte yüksek düşüşlerde rakibinden daha fazla kırılgan olduğu da gelen bilgiler arasında. Ancak bunlar elbette ilk ürünlerin gerçek hayat testleriyle ortaya çıkacak. 

Safir ekranlar iki noktada eleştiriliyor. Birisi nispeten kalın ve ağır olması. İkincisi ise üretim maliyetleri nedeniyle daha pahalı olması. iPhone 6'nın bu bakımdan bir miktar daha pahalı olacağı iddia ediliyor. Kyocera Brigadier ise 400$ fiyat etiketine sahip.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1360 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kyocera
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim