Anlık Bildirim

Lenovo da yeni Exynos yonga seti için sıraya girdi

Samsung'un Exynos 8870 yonga seti henüz lanse edilmedi ancak şimdiden önemli isimler sıraya girmiş durumda. Meizu'dan sonra diğer bir Çinli üretici Lenovo da Samsung'un kapısını çaldı.

Samsung'un tarihinde ilk kez özelleştirilmiş çekirdekler ile donattığı Exynos 8890 yonga seti, şimdiden pek çok üreticinin ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Yıl içerisinde Meizu'nun PRO 6 serisi telefonlarında yeni Exynos yonga setini kullanacağı iddialarının ardından Lenovo ile ilgili iddialar da gündemde. 

Daha önce de gündeme geldiği gibi; Samsung, müşterilerine tedarik etmek üzere Exynos 8870 yonga setini hazırladı. Exynos 8890 ile aynı özelliklere sahip olan bu yonga setinde yine 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. 

Farklı olarak Exynos 8870 yonga seti daha düşük hızlarda çalışacak ve Mali-880 grafik biriminde de daha az çekirdek yer alacak. Böylece Exynos yonga setini kullanan diğer cihazlar Samsung cihazlarından daha düşük performansa sahip olacak. Yonga setinin GeekBench 3 skorlarında 2000 tek çekirdek skoru aldığı ve 2300 skoruna sahip Exynos 8890'dan epey geride kaldığı ifade ediliyor. 

Kaynaklara göre Lenovo, yıl içerisinde piyasaya süreceği üst seviye akıllı telefonlarından birinde Exynos 8870 yonga setini kullanmayı planlıyor. Bunun için Samsung ile görüşmeler başlamış durumda. Lenovo geçmiş yıllarda da akıllı telefonları için Samsung'dan Exynos yonga seti tedariği yapmıştı. Bu bakımdan pek de yabancı sayılmaz. 

Geçen yıl Exynos 7420 yonga setini Meizu PRO 5 amiral gemi modelinde görmüştük. Başarılı satış rakamlarına ulaşan modelin yer yer Galaxy S6 serisinden daha iyi bir performans sergilediği bile konuşulmuştu. İddialar doğruysa şimdiden en az 3 model Exynos 8870 yonga setini kullanacağını söyleyebiliriz ancak farklı olarak cihazlar Galaxy S7 serisinden daha düşük bir performans sergileyecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim