Anlık Bildirim

Meizu sektörün ilk gerçek çerçevesiz telefonuna imza atabilir

Fiyat-performans konusunda beğenilen firmalardan birisi olan Meizu, kendinden beklenmeyen bir adım atıyor. Firma tamamen çerçevesiz bir akıllı telefon için kolları sıvadı.

Bugün çok ince ekran çerçevesi barındıran akıllı telefonlar ilgi görmeye başladı ve ardı ardına üreticilerin hamlelerini görüyoruz. Ne var ki çerçevesiz olarak adlandırılsa bile en azından bir kenarında çerçevesi olmak zorunda. Meizu ise bu konuda bir devrim yapmak niyetinde.

Tamamen çerçevesiz

Firmanın sızdırılan basın görsellerine göre Meizu mblu Zero adındaki amiral gemisinin tamamen çerçevelerden arındırılmış bir tasarıma sahip olduğu düşünülüyor. New Display World mottosunu kullanan firma Galaxy S8 ve LG V30 gibi firmaların çerçeve tasarımını da eleştiriyor. Bu bakımdan firmanın daha iyisini tasarladığı düşünülüyor.

Telefon tamamen çerçevesiz olduğunda ön kamera, ahize, ortam sensörleri gibi bileşenlerin yeri konusu sıkıntıya girmeye başlıyor. Bu bakımdan henüz tanıtılacak Xiaomi Mi Mix 2 dahil hep bir kenarda çerçeve bırakmak zorunda kalıyor. Üreticiler de yenilikçi teknolojilerle bu engelleri aşmaya çalışıyor. Bu konuda iPhone 8 de yine tamamen çerçevesiz bir ekranla karşımıza çıkacak.

Meizu mblu Zero ne zaman tanıtılacak ve ne tür yenilikler sunacak şimdilik bilinmiyor ancak 650$ civarında bir fiyat etiketinden bahsediliyor. Böyle bir etiket Meizu gibi fiyat-performansa oynayan bir üretici için oldukça yüksek. Bu bakımdan en son teknolojilerden faydalandığını tahmin etmek güç olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7549 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
meizu, meizu mblu zero ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim