Anlık Bildirim

Nokia bugüne kadar 1.5 milyar adet S40 telefon sattı


Lumia modelleriyle Windows Phone cihaz pazarına hızlı bir giriş yapan Nokia, diğer taraftan S40 işletim sistemli modelleriyle büyük bir rekora imza attı.

Resmi blogundan yaptığı duyuruda Nokia bugün itibariyle 1.5 milyarıncı S40 telefonunu sattığını açıkladı. Akıllı telefon pazarında son çeyrekte liderlik Apple'a geçse de mobil telefon pazarının hakimi Nokia. Bunu da 1.5 milyar S40 modeline borçlu. Nokia her saniye 12 S40 modeli satmış oldu.

Nokia'nın büyük başarı kazanmasını sağlayan ilk S40 modeli 1999 yılında satışa sunulmuştu. Nokia S40 serisinin insanlar üzerinde etki bırakan nadir ürünlerden birisi olduğunu belirtiyor.

Java tabanlı standart işletim sistemli telefonlar grubunda yer alan S40 işletim sistemi Java tabanlı uygulamaları çalıştırabilse de akıllı telefonların işlem gücünden yoksun. Bu bakımdan genelde giriş ve orta seviye modellerde standart işletim sistemine daha çok rastlanıyor.

Nokia tahmini olarak bugün 675 milyon aktif S40 telefonu kullanıcısı olduğunu hesapladı. Bugün kullanılan S40 versiyonu geçmişteki orijinal versiyondan oldukça farklı. Şimdi bazı fonksiyonellikler ve uygulamalar sunabiliyor. Angry Birds oyunu, mesajlaşma yazılımları, sosyal ağ araçları bunlardan bazıları.

Nokia, S40 yazılımının bellek ve batarya üzerindeki etkili yönetimi sayesinde ikinci milyarı devirmeye çok yakın olduğuna inanıyor. İkinci milyar daha çok büyük şehirlerden ve genç nüfustan gelecek. Nokia'nın Lumia modelleri ile tanıttığı Asha S40 telefonları bu açıdan önemli bir role sahip.

675 milyon aktif kullanıcı uygulama kullanımını da etkiliyor. Her gün S40 telefonlar için 3.7 milyon uygulama indiriliyor.

Nokia, S40 ar-ge'sinin çok düşük maliyetlere sahip olduğunu bu yüzden cihazların fiyatlarının da makul seviyelerde olduğunu ifade etti. Ayrıca Barselona'daki MWC 2012 fuarında Nokia yeni Asha modellerini sergilemeye hazırlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6621 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim