Anlık Bildirim

Piyasaya çıkmadan iptal edilen fiziksel klavyeli Nokia ortaya çıktı

Nokia'nın BlackBerry telefonlara rekabet etmek için geliştirdiği, fiziksel klavye ve dokunmatik ekranlı Windows telefon internete sızdırıldı. Ölü doğan RX-100'ün detayları haberimizde.
Nokia geçtiğimiz yıllarda kendini tamamen Windows Phone platformuna adamış ve ürün portföyünü genişletmenin yollarını arayan bir numaralı Windows telefon üreticisiydi. Şirketin piyasaya sürmek istediği akıllı telefonlardan biri de Windows Phone 8 çalıştıran ve üzerinde BlackBerry gibi fiziksel bir klavye bulunan RX-100 modeliydi.
Nokia'nın temel amacı BlackBerry'nin bu yılın başlarında KEYone ile yaptığı şekilde fiziksel klavye ve dokunmatik ekranı bir araya getirmekti. Bu modelle şirket, kurumsal kullanıcıları hedefliyor ve bir bakıma yeni donanım ve Windows Phone gibi modern bir işletim sisteminin birleşimiyle, 2012 model BlackBerry'lere karşı rekabet edebilecek bir model oluşturmayı amaçlıyordu.
Kısa süre önce internete sızdırılan fotoğraflarda da görülebileceği gibi telefon Windows Phone 8 işletim sistemini çalıştırıyor. Nokia herşeyin düzgün bir şekilde ilerlediğinden emin olmak için mobil işletim sisteminin bu sürümü yayınlanmadan önce Microsoft'la birlikte çalışmış.
Cihazın boyutu tam olarak bilinmese de bir AMOLED ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca o dönem için yeterli sayılabilecek 2GB'lık bir depolama alanı var. Daha fazla hafıza isteyen kullanıcılar için microSD kart desteği bile planlanmış. Telefonu satın alanlar 39 tuşlu klavyede rakam bölümü olmadığı için rakam girmek için tuş kombinasyonlarını kullanmak zorunda kalacaklarmış.
Ne yazık ki cihaz, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı piyasaya sürülmedi. Windows Phone konusunda ise şu an için platformun geleceğine dair hiçbir umut ışığının olmadığını söyleyebiliriz. Microsoft'un bile yeni cihaz geliştirmeyi bırakmış gibi bir havası var. Şirketin mobil kısmındaki bu belirsizlik bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6184 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim