Anlık Bildirim

Sahte Apple şarj aletlerinin %99'u güvenlik testlerini geçemedi

UL ürün güvenlik sertifikasyon kurumu ve İngiliz Ticaret Standartları Ofisi tarafından yapılan araştırmaya göre Apple cihazlar için satılan sahte şarj aletleri elektrik çarpmasına karşı güvenli değil.
ABD merkezli bağımsız ürün güvenlik sertifikasyon kurumu UL ve İngiltere'nin Ticaret Standartları Ofisi tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Apple cihazlar için satılan sahte şarj aletleri neredeyse hiç güvenli değil. UL, çevrimiçi olarak satılan sahte şarj cihazlarını bir araya getirdi ve yüksek gerilimi nasıl idare edeceklerini görmek için bir takım güvenlik testlerine tabi tuttu.
ABD ve Çin de dahil olmak üzere sekiz ülkeden satın alınan şarj cihazları kullanıldı. Test edilen 400 üniteden sadece 3'ünde elektrik çarpmasına karşı koruma sağlamak için gerekli yalıtımın olduğu tespit edildi. Bu da internet üzerinden satılan sahte şarj cihazlarının %99'unun tehlikeli olabileceği anlamına geliyor.
Uluslararası Ticaret Standardları Enstitüsü'nden Leon Livermore, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada " Sadece test edilmiş ikinci el elektrikli malları satın alın ve bu tür elektrik malzemeleri alırken yalnızca güvenilir çevrimiçi tedarikçilerden alışveriş yapın. Bu birkaç lira daha maliyetli olabilir, ancak sahte ürünler evinize, hatta hayatınıza ya da sevdiğiniz bir kişinin hayatına mal olabilir" dedi.
Apple, Kasım ayında sahte güç adaptörleri ve kablolarını Amazon üzerinde satmakta olan bir şirkete karşı dava açtı. Cupertino merkezli teknoloji devi kendi testleri sırasında son dokuz ay boyunca Amazon'da satılan "orijinal" Apple ürünlerinin % 90'ının sahte olduğunu tespit etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5006 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim