Anlık Bildirim

Samsung; Amazon, NVIDIA ve Sony'ye yonga tedarik etme peşinde

Samsung; Amazon, NVIDIA ve Sony'ye yonga tedarik etme peşinde

Mobil işlemci sektöründe en büyük müşterisi Apple'ı Tayvanlı TSMC'ye kaptıran Samsung, yonga üretiminde sıkıntı yaşamayacağını belirtse de gelen bilgilere göre boşluğu yeni müşterilerle doldurmayı planlıyor.

Kaynaklar Samsung ve Apple'ın arasındaki yonga tedariği anlaşmasının 2014 yılı sonlarında biteceğini ve anlaşma gereği Samsung'un iPhone 5S ve yeni iPad için gelecek yılın ilk yarısına kadar Apple'a yonga üreteceğini belirtiyor. Ancak en büyük tedarikçisini yavaş yavaş kaybedecek olması firmayı yeni müşteri arayışlarına yöneltmiş durumda. Samsung'un hedefinde ise kendi sektörlerinin devlerinden Amazon, NVIDIA ve Sony bulunuyor.

Samsung geçen yıl entegre devre üretiminden 4.3 milyar dolar net gelir elde ederken, bunun 3.8 milyar Apple'dan geldi. Samsung, Apple ile olan anlaşması bitene kadar bu firmalarla anlaşma yapacağına kesin gözüyle bakıyor. 

Firma şimdiden Sony ve NVIDIA ile işlemci üretimi için görüşmelere başlamış durumda. Muhtemelen bunun anlamı Exynos tabanlı Sony cihazlar veya NVIDIA'nın bazı yongalarını Samsung'a ürettirecek olması olabilir. Ayrıca NVIDIA'nın grafik mimarisini lisanslama planları kapsamında bir anlaşma da ortaya çıkabilir. 

Ancak Amazon'un kendi işlemcisini tasarlıyor oluşu, Samsung'un listeye eklemesini pek mümkün kılmıyor. Yeni anlaşmaların ne tür kapsamları olduğu şimdilik belirsiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1191 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung exynos, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim