Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 5'te ekran kalemini ters sokmak cihaza kalıcı zarar verebiliyor

Bundan önceki Galaxy Note akıllı telefonlarında ekran kalemini kazara ters sokma durumlarında bir güvenlik mekanizması bunun önüne geçiyor ve cihazın zarar görmesi engelleniyordu. Ancak Galaxy Note 5 ile kullanıcıların biraz daha dikkatli olması gerekiyor. 

Galaxy Note 5 ekran kalemindeki yeni sistem üst kısımda tükenmez kalem tarzında bir butona basarak tırnağınız için daha fazla alan açılmasını ve kalemi kolayca çıkarabilmenizi sağlıyor. Ancak bu mekanizma için Samsung daha önceki güvenlik mekanizmasını kaldırmış durumda. 

Gelen bilgilere göre Galaxy Note 5 modelinde kazara ekran kalemini ters olarak yuvasına soktuğunuz zaman kalem yuva içerisinde sıkışabiliyor ve ancak teknik servislerde çıkarılabiliyor. Ya da üst kısımdaki buton kalıcı olarak hasar görebiliyor. Her iki durumda da S-Pen algılama özelliği devre dışı kalıyor. 

Özellikle küçük çocuk sahibi kullanıcıların dikkatli olması öneriliyor zira henüz cihazı tam olarak kavrayamamış çocukların ekran kalemini ters olarak sokması ihtimali oldukça yüksek. Bu da telafi edilemeyecek zararlar doğurabiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim