Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S3'e, resmi Note 2 KitKat ROM'u port edildi

XDA-Developers'daki bir Türk geliştiricinin Note II'ye ait KitKat sürümünü Galaxy S3 üzerinde çalıştırmayı başarmasıyla başlayan port projesi Samsung'un vermediği güncellemenin geliştiriciler taraf...
Samsung Galaxy S3'e, resmi Note 2 KitKat ROM'u port edildi
Samsung geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Galaxy S3'ün 1GB RAM ve Exynos işlemcili global versiyonlarının KitKat güncellemesinin iptalini duyurmuştu. Bu durum pek çok kişi tarafından tepki görse de popüler telefonun KitKat almasını engelleyeceğe benzemiyor.
XDA-Developers'daki bir Türk geliştiricinin Note II'ye ait KitKat sürümünü Galaxy S3 üzerinde çalıştırmayı başarmasıyla başlayan port projesi Samsung'un vermediği güncellemenin geliştiriciler tarafından sağlanmasını amaçlıyor. Samsung'un Galaxy S3'de kullandığı Exynos 4412 yongasetinin Note II'de de yer alması KitKat sürümü için gereken kernel dosyalarının geliştiriciler tarafından rahatlıkla port edilebilmesini sağlayacağı düşünülüyor. Şu an için GPS, ivme ölçer, manyetik alan, eğim ve yer çekimi sensörlerinin çalışmadığı sürümde, arama yapma, Wi-Fi, 3G ve kamera gibi önemli özelliklerin çalıştığı belirtiliyor.
Şu anda bulunduğu ilk aşamada stabil olmayan ROM'un ilerleyen günlerde sorunlarının çözülerek günlük kullanılabilir hale gelmesi planlanıyor. ROM'u yüklemek isteyen kullanıcıların telefonlarını garanti kapsamı dışında bırakacak root erişimi yeteneğine kavuşturması gerektiğini hatırlatıyoruz. Projeyle ilgili gelişmeleri takip etmek ve geliştiricilere bağış yapmak isteyen kullanıcılar buradaki linkten projenin sayfasına ulaşabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3249 kez okundu.
23 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy s3, Android ve
2 etiket daha Samsung kitkat
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim