Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 satış başarısı, Galaxy Note 6 lansmanını öne çekebilir

İlk ayında başarılı satışlara imza atan Galaxy S7 serisi, hem firmanın hisselerini yükseltiyor hem de stratejilerini değiştiriyor. Galaxy Note 6 modeli beklenenden erken piyasada olabilir.

Samsung’un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Galaxy S7 amiral gemi serisi, henüz ay sonunda 10 milyon barajına ulaşmayı başardı. Firmayı oldukça memnun eden yeni seri, Galaxy Note 6 modelini de doğrudan etkileyecek.

Birinci ay sonunda yaklaşık 12-13 milyon satması beklenen Galaxy S7 serisi, yüzleri güldürüyor. Galaxy S6 serisinin satış rakamlarını da geride bırakan Galaxy S7, ayrıca rakiplerini de sollamış durumda. Analiz uzmanlarına göre, Galaxy Note 6 amiral gemi modelinin çıkış tarihi bu bakımdan iPhone 7 modelinin, bir veya iki ay öncesine çekilebilir.

Geçen yıl Galaxy Note 5 modeli Ağustos ayında boy göstermişti. iPhone lansmanları genelde Eylül ayı başında olduğu için, bu yıl Galaxy Note 6 lansmanı için Temmuz ayı da ihtimaller içerisine ekleniyor. İşin diğer tarafı, Galaxy Note serisi için gelenek haline gelen IFA fuarları, artık bu özelliğini kaybetti.

Galaxy S7 serisi, hemen tüm amiral gemi modellerinden ön piyasaya sürüldü. Lansmanın hemen ardından ön siparişe başlayan seri, 11 Mart tarihinde ise 60’dan fazla ülkede satışa çıkmıştı. Xiaomi Mi 5 ve LG G5 gibi rakipler, firmadan çok sonra piyasada olabildi. Hatta LG G5 ülkemizde gelecek hafta piyasada olabilecek. Yine HTC 10 ve Sony Xperia X Performance Edition modelleri de çok geç bir zaman diliminde piyasada olacak.

Bu faktörün yanında, yeni serinin geçen yıla göre yüzde 8 daha düşük bir ortalama fiyattan piyasada olması (tabii bu dolar bazında hesaplanıyor) ve stokların bol tutulması da satışı etkileyen faktörler. Samsung hisseleri, gelen satış haberleri ile birlikte yükselmeye devam ediyor.

Samsung, Galaxy Note 6 modelinde de firmanın benzer bir taktik uygulaması bekleniyor. Stoklar bol tutulurken, fiyatlar da geçen seneye göre ayarlanacak. Yine iPhone 7 modelinden 1 veya 2 ay önce piyasaya çıkarak da ilgiyi üzerine çekmiş olacak. Böylece Galaxy S7 ile oluşan fırsat da kaçırılmayacak. Galaxy Note 6 modelinde Snapdragon 820, 6GB RAM, 5.8 inçlik 2K Super AMOLED ekran gibi ayrıntıların olması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7681 kez okundu.
27 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim