Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 satışlarının 10 milyona yaklaştığı tahmin ediliyor

Son iki yıldır akıllı telefon pazarında durgunluk yaşayan Samsung, bu yıl amiral gemisi satışlarında yükseliş görebilir. Bu da elbette kar marjına ve faaliyet karına etki edecektir.

Samsung’un yeni amiral gemi serisi Galaxy S7 piyasaya çıkalı henüz 1 ay olmadı ancak ilk satış bilgileri tahminlerin de üzerinde seyrediyor. Analiz uzmanları, firmanın iki yıldır süren durgunluktan bu yıl itibariyle çıkabileceğini düşünüyor.

Güney Koreli analiz uzmanlarına göre, Galaxy S7 serisi Mart ayı sonu itibariyle 10 milyon satış rakamına yaklaştı. İlk raporlarda, Premium seviyedeki akıllı telefonlara olan ilgi azalacağı için serinin ilk ay 7 milyon civarında satış yapacağı öngörülüyordu. Samsung, beklentileri bir hayli aşmış oldu.

Önümüzdeki hafta, serinin piyasaya çıkışının ilk ayı dolmuş olacak. Bu ivme ile serinin 13 milyona yaklaşacağı tahmini yapılabilir. Uzmanlar, Galaxy S7 serisi ile Samsung’un durgunluktan kurtulabileceğini de düşünüyor.

Samsung’un amiral gemileri genelde ilk ay 10 milyon sınırına hızlı bir şekilde yaklaşmayı başarıyor. Geçen yıl da, Galaxy S6 serisi ilk ay 10 milyona yakın bir satış gerçekleştirmişti. Firma için asıl önemli olan, ikinci aydan itibaren ivmenin korunabilmesi. Yine bazı tahminlere göre Nisan ayı sonunda 17 milyon satış yapılacağı ifade ediliyordu. Muhtemelen bu rakamda geride kalacaktır.

Samsung’un ilk ay rakamları, hisse değerlerine de olumlu yansıyor. Geçen yılın son üç ayda yüzde 22 değer kaybeden hisseler, Ocak ayı ortalarından itibaren artışa geçti ve geçtiğimiz Çarşamba günü 18 haftanın en yükseğine çıktı. Bununla birlikte, yılın ilk üç ayındaki dönemde Samsung’un yüzde 16 kar kaybı yaşaması bekleniyor. Galaxy S7 satışları bu düşüşü biraz daha frenleyebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5227 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim