Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin en net görselleri sızdırıldı

Lansman için eli kulağında olan Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri, daha fazla internette boy göstermeye başladı. Serinin en net görselleri karşımızda.

Samsung'un yeni amiral gemi modeli Galaxy S7 için lansman vakti giderek yaklaşırken, seri ile ilgili sızıntılar da güçlenmeye başladı. Samsung'un muhtemelen lansman için hazırladığı basın görselleri, bugün itibariyle internete sızdırıldı. Ekran temasındaki 7 rakamına yapılan vurgu dikkat çekiyor. 
Tasarım, ekran ve işlemci 

Tasarım itibariyle Galaxy S6 serisinden çok fazla ayrılmayan Galaxy S7 serisinde, ekran çerçevesinin biraz daha inceldiği göze çarparken, yine 2.5D kavis ile seriye daha premium bir hava katılmış. Seride Galaxy S7 modeli 5.1 inç, Galaxy S7 Edge modeli de 5.5 inç ekran boyutuna sahip olacak. Super AMOLED panelde yine 2560x1440 piksel çözünürlük sunulacak. 

Bu yıl farklı olarak, ekranın belirli bir bölümünün her zaman açık olabileceği ve destekleyen uygulamalardan çeşitli bilgilerin yansıtılacağı bir fonksiyon eklenmiş. Saatte yüzde 1 batarya harcayan bu fonksiyon, Moto X cihazından hatırlayacağımız gibi sadece AMOLED panellere özgü olacak. 

Samsung'un iki farklı yonga setine yer vereceği artık bilinen bir gerçek. Bölgeye göre Qualcomm Snapdragon 820 veya Exynos 8 Octa yonga setleri kullanılacak. 2.3GHz saat hızında çalışan 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeği ve 1.6GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Exynos 8 Octa yonga setinde 12 çekirdekli Mali-T880 grafik birimi yer alıyor. Snapdragon 820 yonga setinde ise 2+2 düzeninde özelleştirilmiş Kryo çekirdekleri ve Adreno 530 grafik birimi yer alıyor. Her iki yonga seti de performans anlamında birbirinden pek farklı değil. 


Batarya ve diğer özellikler 
İki farklı özelleştirilmiş yonga setine yer verecek olası nedeniyle, Galaxy S7 serisi bataryayı biraz daha güçlendirmeyi tercih etmiş. Olası fazla güç harcama durumlarında ekstra batarya kapasitesi, kullanıcının yardımına koşacak. Samsung'un Galaxy S7 modelinde 3000mAh, Galaxy S7 Edge modelinde 3600mAh kapasiteli bir bataryaya yer vereceği ifade ediliyor. Galaxy S7 Edge, Galaxy A9 2016 ile birlikte firmanın en büyük batarya kapasitesine sahip modeli olacak. 

Geçen yıl ki gibi bu yıl da 4GB LPDDR4 RAM desteği bulunan modelde ayrıca microSD yuvası da geri dönüyor. 32GB/64GB depolama kapasitesine sahip seri, microSD ile ekstradan 200GB kapasite daha kullanabilecek. F/1.7 aralıklı 12MP çözünürlüğünde arka kamera karanlık ortamlarda en iyi performansı sunarken, geçen yılın aksine artık arka yüzeyde herhangi bir çıkıntı yapmıyor. Yine cihazın IP67 ile su altında 1 metreye kadar 30 dakika kullanılabilmesi mümkün olacak. 

Galaxy S6 serisine göre önemli gelişmelere sahne olan Galaxy S7 serisi, Samsung'un bu yıl en önemli silahı olacak. Gerçi firma artık ağırlığını alt seviye modellere vermeyi planlıyor ancak beklenmedik rekor satışlar, Samsung'u eski günlerine geri döndürebilir.  
Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin en net görselleri sızdırıldı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12141 kez okundu.
44 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim