Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S8'in parmak izi sensöründe hata yaptığını biliyordu

Galaxy S8'in kullanıcı arayüzünde yer alan bir uyarı mesajı nedeniyle Samsung’un aslında parmak izi sensörünü yanlış yere konumlandırdığını kabul ettiği ve bu hatanın farkında olduğu belirtiliyor.
Güney Koreli üreticinin uzun süredir merakla beklenen yeni amiral gemisi Galaxy S8, kısa süre önce düzenlenen ve Donanım Haber olarak simultane tercüman eşliğinde canlı şekilde aktardığımız etkinlikte görücüye çıktı. Donanım özellikleriyle beğeni toplayan cihazın tanıtılmasıyla birlikte eleştiriler de adeta atek başlık altında toplandı.

Özellikle Galaxy S8'i deneyimleme fırsatı yakalayan kişilerin büyük bölümü parmak izi sensörünün cihazın arkasında, kameranın hemen yanında yer almasını tepkiyle karşıladı ve sağlıklı olmadığını dile getirdi. Tek elle parmak izi okuyucusuna ulaşmanın zor olduğunu belirten kullanıcılar, diğer taraftan kameranın da kolaylıkla kirlendiğini ve fotoğraf çekmeden önce mutlaka temizlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Ortaya çıkan son bilgiler ise Samsung’un bu problemi aslında başından beri bildiğine ve hatasını üstü kapalı da olsa kabul ettiğine işaret ediyor. Öyle ki kamerayla fotoğraf çekmek istendiğinde ekranda "Daha iyi çekimler için temiz bir objektif. Harika fotoğraflar çekmeye devam etmek için lensinizi temizleyin." uyarısı beliriyor. Yani Güney Koreli üretici kameranın kolaylıkla kirlendiğini kabul ediyor fakat bunun ana nedeninin sensör olduğunu söylemeye pek yanaşmıyor. Üstelik ilgili uyarı mesajının parmak izi sensörü aktifleştirildikten sonraki ilk fotoğraf çekiminde çıkması iddiaları güçlendiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12161 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, parmak izi sensörü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim