Anlık Bildirim

Samsung Z1 çalışır halde görüntülendi

Samsung Z1 çalışır halde görüntülendi

Samsung'un yıllardır üzerinde çalıştığı Tizen mobil işletim sistemi projesi firmanın akıllı saat ve dijital fotoğraf makinelerinde boy gösterirken bir türlü akıllı telefonlarda kendisine yer bulamadı. Rusya'da tanıtılan ancak sonra iptal edilen Samsung Z ilk Tizen akıllı telefonu olurken, artık satışa çıkacağı kesinleşen Samsung Z1 de ticari olarak ilk Tizen akıllı telefonu ünvanını alacak. 

Samsung'un Z1 modeli için Hindistan'da yaptığı kapalı basın etkinliğinde firmanın ilk görselleri ve donanım bilgileri de internete sızdırılmış oldu. Tasarım olarak alt seviye Samsung Android telefonlarından herhangi bir farklı olmayan Z1 modelinde 4 inçlik 480x800 piksel çözünürlükte PLS TFT ekran yer alıyor. 

Modelde 1.2GHz saat hızında çalışan bir işlemci kullanılırken RAM seviyesi de 768MB'de tutulmuş. 4GB artırılabilir hafıza ile birlikte 3MP çözünürlüğünde LED flaşlı arka kamera, VGA ön kamera, 1500mAh gücünde batarya, WiFi, GPS, FM radyo, çift SIM kart girişi şeklinde diğer özellikler mevcut. 

Yazılım tarafında ise Ultra güç tasarruf modu, çevrimdışı HERE haritalar, otomatik özçekim modu, yazılım destekli düşük ışık çekim modu, çevrimdışı webde gezinti şeklinde ekstralar mevcut. 

Bu donanımla cihaz, geçmiş yılların giriş seviyesi Samsung telefonlarına oldukça benziyor. Ancak bu noktada Tizen 2.3 işletim sisteminin fark yaratması bekleniyor zira hızlı açılış, akıcı sistem gibi avantajları olan platformun giriş seviyesi bir telefondaki çalışma şekli çok önemli. Sınıfındaki rakiplerinden daha hızlı bir sistem sunabilirse Samsung Z1 sonraki devam modelleri için de kapıyı aralayabilir. Model 90$ fiyat etiketi ile 10 Ocak tarihinde satışa sunulacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
763 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim