Anlık Bildirim

Samsung akıllı telefon üretimini üçte bir oranında azaltıyor

Samsung akıllı telefon üretimini üçte bir oranında azaltıyor

Akıllı telefon pazarındaki asıl önemli çıkışını Galaxy S amiral gemi modeli ile gerçekleştiren ve o günden bu yana ürettiği sayısız seri ile pazarda liderliğe oturan Samsung, bu yıl başlarından itibaren bir durgunluğa girmiş durumda ve mali olarak yeniden yapılanma kararı alındı.

Kötü giden satışlara dur demek amacını taşıyan yeni stratejide artık eskisi kadar bol akıllı telefon ve tablet modeli göremeyeceğiz. Samsung her segment için birkaç stratejik ürün geliştirmeyi planlarken, net sayılar da belli olmaya başladı.

Firmanın yatırımcı ilişkilerinden sorumlu şefi Robert Yi, yaptığı açıklamada gelecek yıl itibariyle akıllı telefon modellerinde üçte bir oranında kesinti yapılacağını belirtti. Ayrıca firma üretim konusunda da masrafları azaltmayı planlıyor. 

Tedarik zincirindeki firmalara bir talimat gönderen Samsung, maliyetleri yüzde 30 oranında azaltmalarını talep ederken, giriş ve orta seviye modellerde ortak olarak kullanılacak bileşenler üretmelerini istedi. Yani bundan sonra her orta seviye akıllı telefonda ayrı bir işlemci görmek yerine aynı işlemciyi taşıyan birden fazla model görebileceğiz. 

Samsung hem amiral gemi sınıfında rakip modeller tarafından zorlanmaya başladı hem de orta ve giriş seviyesi pazarda Çinli üreticiler payını artırdığı için düşüş yaşıyor. Şimdilik hangi serilerin kesinti yiyeceği bilinmiyor ancak Core, Ace, Grand gibi serilerin olabileceği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1319 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung smartphones, Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim