Anlık Bildirim

"Samsung gelecek yıl AMOLED panellerden PLS-LCD panellere geçiş yapabilir"

'Samsung gelecek yıl AMOLED panellerden PLS-LCD panellere geçiş yapabilir'

Artık Samsung ismiyle bir nevi özdeşleşen Super AMOLED ekranlar, daha ince yapı, daha canlı renk ve daha fazla enerji tasarrufu gibi avantajlara sahip olduğu için firmanın rakiplerine karşı kullandığı en önemli kozlarından birisi durumunda.

Ancak Güney Kore medyasından gelen iddialara göre Samsung, amiral gemi akıllı telefonlarında kullanacağı Super AMOLED panel yerine PLS-LCD panellere geçiş yapmayı değerlendiriyor. PLS-LCD ekranlar yine Samsung'un imzasını taşıyor ve IPS panellere göre daha yüksek parlaklık ve daha düşük enerji tüketimi sunuyor. Ayrıca maliyetlerde de önemli oranda azalma sağlanıyor.

Samsung bir yıl içerisinde on milyonlarca satan amiral gemi akıllı telefon modellerinde ekranı PLS-LCD'den yana kullanarak maliyetlerde yüzde 20 civarında bir azaltma yapmak istiyor. Bu sayede Oppo, Xiaomi, Vivo gibi üst seviye akıllı telefonlarını daha düşük fiyattan satan Çinli üreticilere karşı avantaj sağlayabilecek. Samsung halen Çin'de lider akıllı telefon üreticisi konumunda. 

Gündeme gelen diğer bir iddia ise Samsung'un muhtemel F serisi premium akıllı telefonlarında Super AMOLED ekrana yer verilirken, Galaxy serisinde ise PLS-LCD ekranlara geçiş yapılacak. Ayrıca 2K ekran çözünürlüğünü masaya yatıran Samsung'un hızlı üretim konusunda da problemi olmayacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29976 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim