Anlık Bildirim

Samsung, Intel işlemcili ve Android 4.0 işletim sistemli akıllı telefon hazırlıyor

Google adına hazırladığı Galaxy Nexus modeliyle Android 4.0 işletim sistemine sahip ilk telefonu pazara sunan Samsung, Ocak ayında Las Vegas'da gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni nesil akıllı telefonlarını sergileyebilir. Gelen bilgilere göre Samsung, Android 4.0 işletim sistemini kullanan ancak benzer modellerden farklı olarak ARM yerine Intel'in x86 tabanlı Medfield işlemcisinden güç alan akıllı telefonunu Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtabilir.
Yaklaşık iki yıldır akıllı telefon pazarı için hazırlık yapan Intel, bu alandaki en ciddi adımını Medfield platformu ile yapacak. Yapılan açıklamalara bakılırsa grafik ve tarayıcı performanslarında ARM tabanlı rakiplerinden daha iyi sonuçlara imza atan Medfield platformu için en az rekabeti olduğu testin pil tüketimi olduğu ancak buna rağmen en kötü sonuçlardan biri olmadığı ifade ediliyor. Hatırlanacağı üzere Intel cephesinde daha önce "Biz, ARM'ın çalışmalarına saygı duyuyoruz, onların da bize duyduğunu düşünüyoruz. Yok eğer düşünmüyorlarsa çok yakında saygı duyacaklar" açıklaması yapılmıştı.
Son dönemdeki hızlı yükselişi ile en çok akıllı telefon satan üretici unvanını ele geçiren Samsung'un nasıl bir telefon sunacağı henüz bilinmiyor ancak amiral gemisi sıfatı taşıyacak yüksek konfigürasyonlu bir modelin çıkması beklenebilir. Görünüşe bakılırsa akıllı telefon dünyasındaki rekabet, yeni yılda Intel'in de devreye girmesiyle birlikte daha önce hiç olmadığı kadar sert geçecek gibi görünüyor. Gözker artık Ocak yapıda yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarı ve Şubat ayında gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongreleri'ne çevrilmiş durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16473 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim