Anlık Bildirim

Samsung retina taraması teknolojisine geçiş yapıyor

Uzun yıllardır Samsung'un amiral gemi modellerinde retina taraması teknolojisine yer vereceği konuşulur. Ancak firma şimdiye kadar parmak izi okuyucusu kullanmakla yetinmişti. Bilgiler firmanın nihayet retina taraması teknolojisine geçiş yaptığını gösteriyor. 

Gelen bilgilere göre Samsung, retina taraması üzerinde çalışmalar yapan SRI International adlı araştırma merkezi ile özel bir lisans anlaşması yaptı. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan SRI şirketlere ve hükümetlere retina tarama teknolojileri geliştiriyor. 

SRI'nın Iris on the Move - IOM adındaki gelişmiş retina tarama teknolojisi ortaklık gereğince Samsung'un erişimine açılıyor. Parmak izi okuyucudan 1000 kat daha doğru tarama yapan sistemde kullanıcının tarayıcıya çok kısa bir göz atması bile yeterli oluyor. 

Samsung şimdilik kurumsal pazarda bu teknolojiyi kullanmayı düşünüyor. Önümüzdeki aylarda IOM entegreli Galaxy Tab Pro 8.4 tablet modelinin kurumsal müşterilere sunulacağı belirtiliyor. Bunun haricinde herhangi bir amiral gemi modelinde IOM teknolojisini göremeyeceğiz. 

Retina tarama teknolojisi oldukça gelişmiş olsa da detaylı yüz resimleri ile atlatılabildiği daha önce gündeme gelmişti. Bu bakımdan bu konuda da bazı önemli iyileştirmelerin yapılması gerekiyor. Aksi takdirde parmak izi okuma yöntemi daha güvenli bir teknoloji olarak kalmaya devam edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim