Anlık Bildirim

Samsung telefonlarına RCS desteği geliyor

SMS hizmetlerini bir adım daha ileri taşımayı amaçlayan zengin iletişim hizmetleri – RCS, General Mobile telefonlarından sonra şimdi de Samsung telefonlarında boy göstermeye başlayacak.

Son dönemin yükselen teknolojilerinden birisi olan RSC standardı, General Mobile telefonlarından sonra şimdi de Samsung telefonlarında boy göstermeye başlayacak. Firma şimdiden pek çok operatör ile görüşmelere başladı.

RSC nedir?

RCS (Rich Communication Services) hizmeti, bildiğimiz SMS ve MMS hizmetlerinin üzerine daha fazla özellik ekleyerek, hali hazırdaki mesajlaşma yazılımlarından geri kalmamasını amaçlıyor. Bu özellikler arasında bağımsız mesajlaşma, bire bir sohbet, grup sohbeti, içerik paylaşımı, dosya transferi, sesli mesaj, video mesajı, ağ destekli kara liste, konum paylaşımı gibi pek çok ayrıntı yer alıyor. Avantajı ise marka veya platforma özgü olmaması ve bu sayede yaygın olarak kullanılabilmesi.

RCS hizmeti, 2012 yılında pilot olarak uygulanmaya başlamıştı. Hali hazırda 35 ülkede Turkcell dahil 48 operatör tarafından 156 cihaz üzerinde RCS hizmeti kullanılıyor ve farklı isimler almış durumda. General Mobile telefonlarında Android Messages üzerinden RCS desteği sunuluyor.

Sıra Samsung’da

Samsung kısa süre önce RCS geliştirmeleri için NewNet Communications Technologies firmasını satın almıştı. Satın alım sonrasında RCS hizmetinin dağıtıma hazır olduğu duyuruldu. Android 6.0 ve üzerinde çalışan tüm Samsung telefonlarında RCS hizmeti kullanılabilecek.

Global çapta uyumluluğu arttırabilmek adına Vodafone, SK Telecom, T-Mobile, Deutsche Telekom ve KT operatörleri ile görüşmeler yapılıyor. Samsung operatörlere kolaylık olması açısından bulut tabanlı RCS hizmeti kullanacak. Ayrıca evrensel bağlantı ile operatörler arası uyumluluk da geliştirilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim