Anlık Bildirim

"Samsung ve LG Quantum Dot LCD ekranların üretimine yıl sonunda başlıyor"

'Samsung ve LG Quantum Dot LCD ekranların üretimine yıl sonunda başlıyor'

Super AMOLED adını verdiği teknoloji ile mobil cihaz ekranlarında canlılık ve renk üretimi konusunda LCD panelleri geride bırakan Samsung'un benzer bir teknoloji için hazırlıklara başladığı iddia edildi. 

Sektörden gelen bilgilere göre Samsung ve LG, yılın ikinci yarısı itibariyle Quantum Dot teknolojisine sahip LCD ekranların hacimli üretimine başlamayı planlıyor. 

Display Mate tarafından ekran teknolojilerinde yeni bir dönüm noktası olarak gösterilen Quantum Dot veya QD, LCD ekranların daha doygun renkler üretmesini sağlıyor ve Super AMOLED ekranlara yakın canlılık ve parlaklık elde edilebiliyor. QD ekranlar yüzde 40-50 daha fazla renk yelpazesine sahipken, enerji tüketiminde de yüzde 15-20 azalma elde ediliyor. 

AMOLED ekranların hem üretim maliyeti hem de kullanım ömrünün kısalığı nedeniyle Samsung'un alternatif teknolojiler üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. QD teknolojisi sayesinde hem Samsung hem LG ekran açısından zengin renkler sunan mobil cihazlar piyasaya sürebilecek. 

İkilinin ilk ürünleri ne zaman piyasaya süreceğine dair bir bilgi yok ancak gelecek yılın ortalarına doğru olması muhtemel görülüyor. Ayrıca Samsung'un QD teknolojisini ilk olarak tabletler üzerinde kullanacağı, üretimin hızlanması ile birlikte de amiral gemi akıllı telefonlarında yer vereceği tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1500 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung quantum dot, quantum dot ve Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim