Anlık Bildirim

Sony Xperia Z'nin akıllı güç yönetim özelliği olan "Stamina Mod" detaylandı

Sony'nin resmi tanıtımını Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yaptığı yeni nesil akıllı telefonu Xperia Z, sahip olduğu tasarım, donanım ve yazılım detayları ile bir anda teknoloji severlerin ilgi odağı haline gelmeyi başardı. 5-inç büyüklüğünde Full HD ekrana, dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemciye, 13MP çözünürlüğünde Exmor RS sensörlü kameraya ve 2GB bellek kapasitesine sahip olan telefon, yazılımsal özellikleriyle de dikkat çekici.
Sony Xperia Z'nin yazılım tabanlı en büyük yeniliği Stamina Modu olarak gösterilen ve daha önce bir benzeri Sony'nin üst seviye VAIO Z dizüstü bilgisayarlarında da kullanılan güç yönetim fonksiyonu. Peki bu özellik Xperia Z'de tam olarak nasıl çalışıyor ve ne fayda sağlıyor. Kullanıcılar bu modu aktif hale getirerek, ekran kapalıyken yani akıllı telefon pasif durumdayken cihazın bazı özelliklerini ve bazı yazılım servislerini devre dışı bırakarak bekleme durumunda 4 kata kadar daha uzun pil ömrü süresi elde edebiliyorlar.
Detayları aşağıdaki videoda yer alan Stamina Modu'nda kullanıcılar, 3G-4G, Bluetooth, WiFi gibi donanımsal özelliklere ek olarak Gmail gibi servisleri devre dışı bırakabiliyorlar. Teknolojinin güzel olan yanı ise kullanıcı Xperia Z'nin ekranını açtığı an itibariyle kapalı olan tüm bu fonksiyonların o saniyede işlerlik kazanması. Sony'nin gelecekte piyasaya süreceği tüm telefonlarında olması beklenen bu özellik, sağladığı katkı itibariyle oldukça dikkat çekici.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9902 kez okundu.
37 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim