Anlık Bildirim

Sony'nin yeni amiral gemi modeli Xperia X Performance hakkında her şey

Herkes, Xperia Z serisine yeni bir amiral gemi modeli beklerken, Sony MWC2016 fuarında bombayı patlattı ve Xperia X Performance adındaki yeni amiral gemisini duyurdu.
Sony'nin yeni Xperia X serisinin sadece iki cihazdan ibaret olduğunu düşünenler yanılıyor zira turbun büyüğü heybedeydi ve lansmanın devamında asıl bomba patladı. Sony Xperia X Performance, performansı ile çok konuşulacak ve amiral gemi ünvanını Xperia Z serisinin elinden alacak. 

Donanım

MWC 2016 fuarında tanıtılan cihazlara baktığımızda; HP Elite X3 olsun, Galaxy S7 olsun veya LG G5 olsun, Snapdragon 820 yonga seti ile birlikte hep 2K ekran sunmuştu. Xperia X Performance ise Snapdragon 820 yonga seti ile Full HD çözünürlüğü birleştiriyor ve performans seviyesini en üst düzeye taşıyor. Ayrıca bu açıdan da bir ilke imza atıyor. 

Kamera

Xperia X Performance modelinde kamera da ayrı bir dikkat gerektiren alan durumunda. Arka kısımda bulunan 23MP çözünürlüğündeki kamera, Sony'nin popüler Alpha serisinden izler taşıyor. Tahminli Melez Odaklama adındaki teknoloji ile, sensör alanındaki nesnelerin yönü tahmin ediliyor ve nesne hızlı hareket ediyor olsa bile, bulanıklaştırmadan odaklanmayı sağlıyor. Sensör 1/2.3 inç büyüklüğünde. 5x yazılımsal yakınlaştırma sunan sensör, ayrıca 12800 ISO değerine sahip.

Ön kamera ise 1/3 inçlik Exmor RS sensör barındırırken, 6400 ISO değerine sahip. Arka kamera 4K, ön kamera ise Full HD video kaydı yapabiliyor. Sony, arka kameranın başlama süresinin 0.03 saniyeye, ön kameranın ise 0.6 saniyeye düşürüldüğünü belirtiyor. Ayrıca yazılımsal olarak görüntü sabitleme teknolojisi bulunuyor. 

Batarya

Xperia Z serisindeki tasarım çizgisini devam ettiren Sony Xperia X Performance, biraz daha yuvarlatılmış hatları ile dikkat çekiyor. Ayrıca yan kısımdaki güç tuşuna parmak izi okuyucu entegre edilmiş. Kasa ise, tamamen metal alaşımdan imal edilmiş. 2700mAh gücündeki batarya, çeşitli optimizasyonlar ile 2 güne kadar kullanım süresi sunabiliyor. Ayrıca şarj esnasında enerji akımını kontrol altında tutan Qnovo Adaptive Charging teknolojisi ile, bataryanın ömrü iki katına kadar artırılabiliyor. 

Çıkış tarihi

Sony Xperia X Performance, Haziran ayında global olarak piyasaya çıkacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14433 kez okundu.
55 kişi, toplam 62 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony xperia x performance ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim