Anlık Bildirim

Apple’ın iPhone X modeli ile birlikte sunduğu TrueDepth kamera sistemi büyük ilgi görünce diğer üreticiler de kolları sıvadı. Özellikle Çin tarafında bu yeni teknolojiye büyük bir yatırım yapıldığı ifade ediliyor.

İlgi büyük
 

Analiz uzmanlarına göre Oppo, Xiaomi ve Huawei gelecek yıl akıllı telefonlarında derinlik kamerası kullanmak için kolları sıvadı. Üreticiler bu alanda uzman firmalardan tedarik yapmayı planlıyor.

Himax Technologies ve Qualcomm bir süredir 3 boyutlu algılama sensörleri için işbirliği halinde. Üretim tarafında ise Truly Opto-Electronics firması yer alıyor. Hacimli üretimin en erken gelecek yıl bahar aylarında başlaması planlanıyor. Yani gelecek yıl piyasaya çıkacak amiral gemilerinin çoğunda bu üçlünün imzası olacak.

Oppo ve Xiaomi’nin bu üçlü ile işbirliği yaptığı belirtiliyor. Huawei ise Sunny Optical Technology ile ortaklık yaptı ve sadece kendisine özel teknoloji geliştirecek.

Apple’a yakınlığıyla bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, Apple’ın teknoloji olarak rakiplerinden en az 2.5 yıl ileride olduğunu dile getirmişti. Bununla birlikte firmalar bu kadar beklemek istemiyor zira derinlik algılama teknolojilerinin potansiyeli oldukça büyük.

Sadece yüz tanıma sistemlerinde değil zengin gerçeklik tarafında da derinlik kameraları büyük işler yapacak. iPhone X lansmanında buna dikkat çekilmişti. Yüz hareketlerine uyum sağlayan hareketli emojiler, 360 derecelik özçekim senaryoları gelecekte yeni bir akımın habercisi olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim