Anlık Bildirim

Türk Telekom, akıllı telefon pazarında resmen sahaya iniyor

Avea ve TTNET gibi iki büyük devi bünyesinde barındıran Türk Telekom grubu, son dönemde giderek artan operatör logolu akıllı telefon trendine uzak kalamadı ve TT175 modelini duyurdu.
Bugüne kadar çeşitli kampanyalar yaparak, farklı markaların akıllı telefonlarını müşterileri ile buluşturan Türk Telekom, kuruluşunun 175. yılı anısına TT175 adında kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonu piyasaya sürüyor. Akıllı telefonun arka planında ise ZTE var.

TT175 akıllı telefon modeli dış görünüş itibariyle ZTE'nin V3 modelini temel alıyor. Tamamen metal bir kasa tasarımına sahip olan akıllı telefonda 5.5 inçlik Full HD IPS ekran yer alıyor. Cihaza güç veren 64-bitlik MT 6735 yonga setinde 8 adet Cortex-A53 çekirdeği ve Mali-T720 grafik birimi yer alıyor. Bu açıdan model Turkcell T60 ve Vodafone Smart 6 gibi modellerin biraz gerisine düşüyor.

2GB RAM ile sistemin desteklendiği modelde 16GB artırılabilir depolama  kapasitesi mevcut. Arka kısımda 13MP çözünürlüğünde, ön kısımda da 5MP çözünürlüğünde bir kamera yer alan model tüm enerjisini 3000mAh kapasiteli bataryadan temin ediyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, A-GPS destekli GPS gibi bağlantı seçeneklerinin yanında ülkemizde de Nisan 2016'dan itibaren desteklenecek LTE altyapısı mevcut. 

Modelin arka kısmındaki parmak izi okuyucusu onu operatör logolu diğer akıllı telefonlardan farklılaştırırken, Android 5.1 işletim sistemi üzerinde sadelik odaklı TT Launcher ana ekran uygulaması çalışıyor. Türk Telekom yeni gözdesi için Android 6.0 güncellemesinin de sözünü veriyor. Türk Telekom TT175 modeli 899TL fiyat etiketine sahip ve önümüzdeki günlerde 50TL Google Play hediye kartı ile birlikte piyasaya sürülecek.  
Türk Telekom, akıllı telefon pazarında resmen sahaya iniyor
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11896 kez okundu.
53 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türk telekom, tt175 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim