Anlık Bildirim

Windows Phone'lu cihazlar hangi pazarlarda iPhone satışlarını geride bıraktı?

Windows Phone'lu cihazlar hangi pazarlarda iPhone satışlarını geride bıraktı?
Hatırlayacağınız üzere, Microsoft'un Halkla İlişkiler departmanının başındaki isim Frank Shaw, çarşamba günü şirketin blog sayfası üzerinden yapmış olduğu açıklamayla birlikte; Windows Phone cihazlarının yedi pazarda iPhone'u geride bıraktığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından akıllara ilk gelen soru ise, bu yedi pazarın hangileri olduğu olmuştu.

Bu sorunun yanıtı ise, çok gecikmeden geldi. The New York Times tarafından yayınlanan habere göre, Arjantin, Hindistan, Polonya, Rusya ve Güney Afrika'da Windows Phone satışları iPhone satışlarını geride bırakmış durumda. Ayrıca, aralarında Hırvatistan'ın da bulunduğu birtakım küçük Güneydoğu Avrupa ülkesinin de bu listeye dahil edildiğini de belirtelim. 

Listenin IDC'nin rakamları baz alınarak oluşturulduğu belirtilirken, konuyla ilgili olarak IDC'den gelen açıklama listenin pek de abartılacak bir yanı olmadığını gözler önüne seriyor. Öyle ki, bu pazarların normalde Nokia hakimiyetindeki pazarlar olduğu belirtilirken; operatör anlaşmalarının istenilen düzeyde olmaması ve yüksek fiyatlı cihazlara ilginin düşük olması da bu başarının altındaki nedenler arasında gösteriliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1236 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, nokia ve
2 etiket daha microsoft iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim